Home » Justitie » Blocada a fost instituită și la nivelul județului Vaslui!

Blocada a fost instituită și la nivelul județului Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

IPJ Vaslui a derulat acțiuni specifice pe întreg județul în cadrul unei acțiuni derulată la nivel național sub indicativul ”Blocada”.

Între 1 și 7 august, polițiștii din județul Vaslui au derulat o serie de acțiuni concertate, care s-au înscris într-o operațiune națională derulată în toate județele de frontieră a României. Intitulată ”Blocada”, acțiunea a fost gândită de  Poliția Română ca un răspuns la intensificarea traficului de pe șosele, atât dinspre, cât și către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări și autogări.

loredana_david_ipj_vaslui”Acțiunea se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice și localitățile de domiciliu ale cetățenilor români care lucrează în străinătate și a creșterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier și fluidizării circulației pe principalele drumuri naționale care fac legătura cu statele vecine. Astfel, în perioada 1-7 august a.c., polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul structurii de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă au acționat zilnic, desfășurând 35 de activități specifice la nivelul județului Vaslui. S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulație, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depășirilor și a celor privind acordarea priorității de trecere a vehiculelor și pietonilor, precum și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Într-o săptămână, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 13 la regimul circulației rutiere și 4 de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 556 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 177.190 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 4.473 de lei. Au mai fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 30 de sancțiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 463 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 198 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 permise de conducere, fiind retrase și 6 certificate de înmatriculare.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: