Home » Social » Peste 200 de cazuri de neglijare și abuz asupra copiilor, confirmate în județ în doar jumătate de an

Peste 200 de cazuri de neglijare și abuz asupra copiilor, confirmate în județ în doar jumătate de an

Peste 200 de cazuri de abuz asupra copiilor și neglijare au fost confirmate, în prima jumătate a acestui an, de către autorități, în urma sesizărilor făcute la Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, multe din intervențiile specialiștilor instituției făcându-se după ce situațiile au fost reclamate la Telefonul Copilului.

Sute de copii din județul nostru sunt în continuare victime ale abuzurilor și ale neglijenței din partea părinților. O demonstrează situația centralizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui conform căreia, numai în primul semestru al acestui an, s-au înregistrat 268 de sesizări care privesc situații de risc pentru copii. Dintre acestea, un număr destul de mic, respectiv 49, nu s-au confirmat, restul fiind veridice, ceea ce a impus intervenția autorităților în vederea luării unor măsuri de protecție.

Cele mai multe cazuri sunt de neglijare din partea părinților, însă avem consemnate și 15 situații de abuzuri sexuale asupra minorilor. Nu este de neglijat nici faptul că au existat și 14 copii care au fost abuzați fizic, iar 28 de minori au fost supuși abuzului psiho-emoțional”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Tot de la începutul anului, autoritățile au trebuit să intervină și într-un caz de exploatare prin muncă a unui copil. Îmbucurător este, însă, faptul că a început să fie tot mai apelat Telefonul Copilului în cazurile de abuz și neglijare. În primele șase luni, au existat 55 de apeluri, din care mai bine de jumătate s-au confirmat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: