Home » Social » Pompierii vasluieni așteaptă solicitările primăriilor pentru a duce apă în satele unde populația are de suferit din cauza secetei

Pompierii vasluieni așteaptă solicitările primăriilor pentru a duce apă în satele unde populația are de suferit din cauza secetei

Pompierii vasluieni sunt pregătiți să intervină și să asigure apă potabilă în comunitățile unde populația are de suferit din cauza secetei, în condițiile în care în județ nu a mai plouat de mai bine de o lună, iar debitele fântânilor, principala sursă de apă din mediul rural, au început să sece.

pompieri_barlad22Primăriile din județ pot apela la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui în cazul în care seceta, tot mai accentuată din cauza lipsei de precipitații, își pune amprenta și asupra resurselor de apă ale populației. În acest sens, pompierii vor putea să transporte apă potabilă cu o cisternă specială, autorizată inclusiv de către Direcția de Sănătate Publică, până în localitățile cu probleme. De altfel, ISU a mai avut astfel de misiuni și în anii din urmă, atunci când fântânile au secat sau au avut un debit foarte mic, ceea ce a făcut să nu mai poată fi folosite.

Până acum, nu am avut nicio solicitare de la vreo primărie pentru transportul de apă potabilă. Noi putem interveni și transporta apă acolo unde avem cereri, după un program bine stabilit cu comunitățile locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

În anii din urmă, pompierii au transportat apă în localități din împrejurimile Vasluiului, cum ar fi Bahnari, suburbie a municipiului reședință, și Mânjești, un sat situat la 10 km de oraș. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: