Home » Invatamant » Mai puțin de jumătate din cele 150 de posturi titularizabile în învățământ s-au ocupat în urma ședinței publice

Mai puțin de jumătate din cele 150 de posturi titularizabile în învățământ s-au ocupat în urma ședinței publice

Mai puțin de jumătate din cele 150 de posturi titularizabile în învățământul de la noi din județ s-au ocupat în urma ședinței publice organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, jumătate dintre aceste catedre fiind ocupate de învățători și profesori de educație fizică.

Ocuparea posturilor libere din școlile de la noi din județ a debutat cu stângul. Din cele 150 de posturi titularizabile scoase la concurs pe perioadă nedeterminată, doar 64 au fost ocupate în urma primei ședințe publice organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Cele mai multe catedre pe care au fost angajați titulari sunt de învățători și educație fizică, posturi pe care își vor desfășura activitatea 33 de absolvenți de facultate. De asemenea, s-au titularizat și opt profesori de matematică, cinci de limba română, trei de franceză, trei de muzică, doi de engleză, pe restul catedrelor fiind ocupat câte un post.

Catedrele care era titularizabile pe perioadă nedeterminată și nu s-au ocupat se vor transforma în posturi cu angajare pe perioadă determinată, care vor fi ocupate în ședințele publice ce vor fi organizate în perioada următoare”, a declarat inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane din cadrul ISJ Vaslui, Dorina Nemțanu.

Următoarea ședința publică de ocupare a catedrelor libere din învățământ va avea loc în perioada 16-22 august, atunci când vor fi angajați cei cu medii peste 7.00 la concursul de titularizare. Cei cu medii între 5.00 și 7.00 la același examen vor putea să-și aleagă un post în învățământ în ședința publică din intervalul 26-29 august. Câteva zile mai târziu, mai precis pe 2 septembrie, se va face o nouă ședință publică pentru cei care se încadrează la plata cu ora. Va urma, în perioada 5-7 septembrie, organizarea unui concurs județean pentru catedrele rămase libere, la care vor putea participa atât profesori calificați cât și necalificați în învățământ. În baza notelor obținute, se va organiza un nou concurs pe 8 septembrie. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: