Home » Social » Comercianții vasluieni își fac de cap: alimente expirate sau, pur și simplu, stricate, oferite spre vânzare!

Comercianții vasluieni își fac de cap: alimente expirate sau, pur și simplu, stricate, oferite spre vânzare!

În luna iulie CJPC Vaslui a constatat o serie de nereguli la agenții economici: comercializarea de produse expirate (parizer, carne de pui, dulciuri, făină, băuturi răcoritoare, produse cosmetice, biscuiți, bulion etc.)alimentar, hipoclorit de sodiu, dezodorizant cameră, silicon, colorant pentru var).

De asemenea, au fost descoperite produse alimentare, și nu numai, depozitate în condiții improprii, în căldură. Inspectorii CJPC au intalnit si cazuri în care se comercializau legume depreciate: morcov, țelină, cartofi, varză, usturoi, leuștean. Au mai găsit legume și fructe proaspete fără indicarea provenienței și a categoriei calitative. Se vindea pâine nepreambalată fără afișarea denumirii producătorului, a ingredientelor cu potențial efect alergen sau a prețului.

De asemenea inspectorii au descoperit cazuri în care se comercializau produse alimentare/nealimentare sau se prestau servicii de alimentație publică în spații neautorizate. Unii comercianți au ales să își închidă unitățile în scopul sustragerii de la control.

Drept urmare, au fost aplicate 103 amenzi contravenționale în valoare totală de 151.500 lei și 65 avertismente. De asemenea, tone de mărfuri au fost retrase de la vânzare. (G.P)

About Tehno Redactor

One comment

  1. In Barlad candfaceti un control serios ,neanuntat in piata si magazine???