Home » Justitie » Spaima satului la doar 17 ani!

Spaima satului la doar 17 ani!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii au reținut un minor din comuna Puiești care a provocat mai multe scandaluri și a agresat câțiva consăteni.

La numai 17, Vlad B., din satul Lălești, comuna Puiești, este deja socotit unul dintre cei mai periculoși indivizi din localitate. Recent, el a fost reținut de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Iana pentru că a provocat în repetate rânduri scandaluri – monstru prin sat, ba a agresat și câțiva consăteni.

”Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în seara de 6 august Vlad B. s-a întâlnit pe drumul sătesc din localitatea Lălești cu o vecină,  în vârstă de 44 de ani, iar în urma unui conflict spontan a lovit-o pe aceasta și pe fiul ei, în vârstă de 15 ani. Mai târziu, același individ s-a întâlnit în centrul satului Lălești cu fiica femeii agresate, o tânără, de 24 de ani. Fata i-a reproșat faptul că i-a lovit mama, lucru ce l-a înfuriat pe adolescent care, în acel moment, a lovit-o și pe aceasta.  Ulterior, agresorul s-a deplasat la domiciliul său de unde a luat o coasă și a revenit în centrul satului, unde a adresat amenințări tinerei, precum și altor persoane aflate în zona respectivă. Persoanele amenințate s-au refugiat într-un local din sat, iar Vlad B. a continuat amenințările și a aruncat cu pietre în gardul barului, provocând distrugeri”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Dar isprăvile tânărului nu s-a oprit aici, căci a doua zi, pe 7 august, a fost iarăși protagonistul unui scandal de pomină. De această dată, Vlad B. a adresat amenințări unui bărbat, tot din Lălești  precum și membrilor familiei acestuia, tulburând ordinea și liniștea publică. Doar intervenția polițiștilor l-a mai calmat pe individ, care acum este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare și distrugere.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: