Home » Sport » Sport Club Bârlad a arătat bine la Cupa "Prosport Focșani"

Sport Club Bârlad a arătat bine la Cupa "Prosport Focșani"

Grupa de fotbal 2004 de la Sport Club Bârlad a reușit prestații solide la Cupa Prosport Focșani, turneu de fotbal care a avut loc weekend-ul trecut. Bârlădenii au ratat semifinalele, dar au dat dovadă de calitate în jocul prestat. În ultima etapă din grupe au pierdut cu CSM Focșani, scor 1 – 2 deși au dominat clar pe toată durata partidei. Nivelul de joc a fost unul foarte ridicat și cu două meciuri jucate în paralel, toți spectatorii turneului urmăreau o prestație bună practicată de bârlădeni.

ovidiu_mangu

Ovidiu Mangu antrenor

„În ultimul meci aveam nevoie de victorie pentru a ocupa locul secund si a disputa semifinala. Se calificau din grupe primele locuri și cel mai bun loc doi, iar noi aveam cel mai bun golaveraj dintre acestea. Din păcate au deschis ei scorul pe o greșeală de portar încă din minutul 3, iar noi am egalat abia în a doua repriză. I-am încurajat și după ce am primit al doilea gol cu trei minute înainte de final și am mai avut alte trei ocazii în timpul rămas. Angelo a ratat singur cu portarul, plus alte două lovituri libere bătute bine. Din păcate nu am reușit să le concretizăm. Dacă am fi făcut egal jucam pentru locul cinci. În ultimele minute am pierdut în urma unui autogol. Nu doar că jocul a fost echilibrat, chiar i-am dominat. În afară de prima repriză cu Suceava când ei au avut 2 – 0 la pauză am pus probleme tuturor adversarilor întâlniți. Și cu Suceava puteam egala, dar încă mai avem nevoie de experiență în turnee. Deși avem câte un meci de pregătire pe săptămână, nu sunt la fel de utile. Când ai două – trei meciuri pe zi te obișnuiești cu un nivel ridicat de joc. A fost un turneu reușit, copiii au început să joace ce le-am cerut și au bucuria de a juca. Le lipsește încă încrederea, dar odată ce înregistrează din ce în ce mai multe victorii jocul lor va creste. La anul, chiar dacă va fi greu, ne vom bate la câștigarea campionatului la juniori D. Principalul nostru adversar, Comstar Vaslui, este un adversar redutabil dar prin muncă sperăm să facem surpriza. Mă bucur că avem un joc rapid din una – două atingeri, nu mai cărăm mingea. Jucăm în viteză și ajungem ușor în fața porții. Le-am spus copiilor că nu e important dacă primim gol, putem răsturna scorul.”, a declarat pentru Est News Ovidiu Mangu, antrenorul echipei.

sport club barlad - prosport focsani2Golgheterul turneului pentru bârlădeni a fost Ianis Dumitru care a marcat de patru ori. Bărlădenii au învins în grupe Hidro Vâlcea cu 4 – 0, după două goluri marcate de Ianis Dumitru, unul marcat de Cristi Tufaru și unul al lui Ștefan Roșca. Cu Juniorul Suceava, formație care a câștigat grupa Ianis Dumitru a marcat singurul gol al bârlădenilor în înfrângerea cu scorul de 1 – 2. La 4 – 1 cu LPS București Ianis Dumitru a reușit încă o dublă. Au mai marcat Gabi Panainte și Marian Dumitrașcu. În partida cu CSM Focșani mijlocașul central al bârlădenilor Andrei Cosmin a fost înger și demon. Acesta a reușit golul egalizator dar a fost și autorul unei devieri nefericite, care a dus la marcarea celui de-al doilea gol de către cei de la Focșani. Ianis a recuperat mingea în coltul terenului, iar mingea trimisă spre fundașul central l-a depășit. A ajuns la un atacant al adversarilor, iar un șut in forță expediat către poarta bârlădenilor a lovit piciorul acestuia înainte sa intre in poarta.

Unul dintre părinții copiilor a avut numai cuvinte de laudă la jocul prestat de echipă. Entuziasmat de prestația puștilor acesta a postat pe pagina de facebook a clubului: „O echipă fantastică, condusă de antrenorul Ovidiu Mangu, care știe să-i coordoneze și să-i motiveze. Un turneu reușit, care arată cât au crescut în valoare micii noștri fotbaliști, la un pas de a juca semifinala turneului. Echipa s-a făcut remarcată la turneu, fiind apreciată de toți adversarii, mulți dintre participanți considerând că echipa noastră a jucat cele mai frumoase și mai spectaculoase meciuri. Copiii au dat dovadă de ambiție, determinare și nu în ultimul rând de plăcerea de a juca fotbal. Felicitări copii!” (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: