Home » Social » UPDATE: Părinții celor trei copilași găsiți flămânzi și deshidratați în casă, au răsărit ca din senin, puși pe scandal, după ce nimeni nu-i văzuse de două zile.

UPDATE: Părinții celor trei copilași găsiți flămânzi și deshidratați în casă, au răsărit ca din senin, puși pe scandal, după ce nimeni nu-i văzuse de două zile.

de Daniel MICU

UPDATE: Părinții celor trei copilași descoperiți flămânzi și deshidratați, în această dimineață, în comuna Dimitrie Cantemir au răsărit, brusc, după ce timp de două zile nimeni nu a reușit să dea de ei, iar vecinii au fost nevoiți să sune la 112. Forțele de ordine au reușit cu mare greutate să-l potolească pe tatăl copiilor, care a devenit reclacitrant când a văzut la poarta casei polițiști și echipajul de la Ambulanță. Politistii si cei de la Protectia Copilului Vaslui au inceput o ancheta in acest caz, iar părinții, riscă sa isi piardă drepturile asupra copiilor.

Alertă maxima, in judetul Vaslui, dupa un apel disperat la 112, în această dimineață, care anunta ca trei fratiori din localitatea Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir sunt singuri in casa, de cel putin doua zile, iar starea lor este una deplorabilă. Copiii in varsta de 5 luni, 2 si 4 ani au fost gasiti de membrii echipajului de Ambulanta flămânzi, murdari si deshidratati, fara vreun adult un preajma.

Vecinii s-au sesizat ca micuții sunt abandonati in casa de cei doi părinți iresponsabili si, fara sa mai stea pe gânduri, au chemat autoritățile in ajutor.

„Acestia nu pot fi numiți părinți. Isi bat joc de copiii astia! Nu le poarta de grija de ei, ii lasa singuri, sunt nespalati, nemancati. Sa-i ia la stat, ca aici mor cu zile!”, au spus vecinii.

Bebelusul de 5 luni era deshidratat. Între timp, tatăl a aparut de nicăieri si a inceput sa urle si sa amenințe. Bărbatul nu voia cu niciun chip ca cei doi copii mai mari sa fie luati la spital. Spre surprinderea tuturor, și-a făcut apariția și mama. Ea a spus ca a plecat doar pentru scurt timp, ca e o mama buna si are grija de cei mici. A fost internată împreună cu copiii la Spitalul municipal Huși, in cele din urma.

Prefectul județului, Daniel Olteanu, a fost anunțat imediat despre aceasta situație si a cerut ca toți factorii responsabili sa se implice in a securiza copiii si a lamuri lucrurile cu cei doi părinți.

„Am fost anunțat de cei de la Ambulanță despre aceasta situație deosebita. Am aflat că tatăl a devenit recalcitrant când a aflat ca minorii trebuie transportați la spital.  Am solicitat o ampla ancheta in acest caz.  Probabil Protectia Copilului va avea un cuvant important de spus. O sa va punem la dispozitie toate informatiile, pe masura ce le vom avea”, a declarat, pentru Est News, prefectul Olteanu.

Știre inițială: Trei frățiori sub 4 ani, descoperiți flămânzi și abandonați în comuna Dimitrie Cantemir

Descoperire incredibilă în această dimineață, în satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir. Trei copilași – de 5 luni, 2 ani și, respectiv, 4 ani – au fost găsiți singuri în casă, flămânzi și murdari. Bebelușul de cinci luni este deshidratat. Oamenii legii presupun că sunt abandonați de aproximativ două zile. Nimeni nu știe, deocamdată, unde sunt părinții.

La fața locului, în afară de echipajele de la Ambulanță, au fost chemate Poliția și Prefectura Vaslui. Copiii sunt duși, în acest moment, spre Spitalul municipal Huși. Vom reveni cu amănunte!

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: