Home » Justitie » IPJ Vaslui a reținut 89 de permise în curs de o săptămână prin acțiunea “Blocada”

IPJ Vaslui a reținut 89 de permise în curs de o săptămână prin acțiunea “Blocada”

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au aplicat în ultima săptămână peste 600 de sancțiuni contravenționale, au reținut 89 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare. Acțiunile specifice desfășurate pe întreg județul au avut loc în cadrul unei acțiuni derulată la nivel național sub indicativul ”Blocada”.

Între 8 și 14 august, polițiștii din județul Vaslui au derulat din nou acțiuni concertate, care s-au înscris într-o operațiune națională derulată în toate județele de frontieră a României. Intitulată ”Blocada”, acțiunea se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice și localitățile de domiciliu ale cetățenilor români care lucrează în străinătate și a creșterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier și fluidizării circulației pe principalele drumuri naționale care fac legătura cu statele vecine. Polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul structurii de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă au acționat zilnic, desfășurând 31 activități specifice. S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulație, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depășirilor și a celor privind acordarea priorității de trecere a vehiculelor și pietonilor, precum și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Într-o săptămână, polițiștii au constatat șapte infracțiuni, dintre care două de natură judiciară și cinci la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost aplicate 627 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.100 de lei. Au mai fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991, 12 sancțiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 pentru fapte prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 555 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 337 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 12 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: