Home » Administratie » Cartonașul galben arătat de la centru lui Dan Marian a dat roade: el a făcut un pas înapoi, iar Boroș a fost lăsat să-și aleagă singur viceprimarul

Cartonașul galben arătat de la centru lui Dan Marian a dat roade: el a făcut un pas înapoi, iar Boroș a fost lăsat să-și aleagă singur viceprimarul

de Simona MIHĂILĂ

Scandalul iscat în sânul PNL Bârlad după ce primarul Dumitru Boroș s-a opus cu vehemență candidaturii lui Corneliu Constantin Pleșu pentru funcția de viceprimar i-a adus lui Boroș victoria în prima mare dispută pe care a avut-o cu partidul de când s-a instalat în funcție.

consilieri-pnl-becAseară, Biroul municipal al PNL Bârlad a hotărât prin vot deschis să-l desemneze drept candidat pentru scaunul de viceprimar al Bârladului pe consilierul Liviu Luca, fost cadru militar, actualmente expert judiciar cadastru.

Nu este niciun secret că Luca este unul dintre apropiații lui Boroș. Propunerea ca el să fie viceprimar a venit chiar din partea primarului, fiind acceptată cu scrâșnet de dinți de către Dan Marian, nevoit să bată în retragere pentru a nu-și periclita poziția de șef al organizației județene, dar și pe aceea de cap de listă pentru un nou mandat de senator.

Scandalul din PNL Bârlad prilejuit de alegerea viceprimarului a ajuns și la urechile șefilor de la București care i-au pus în vedere lui Dan Marian să facă ce-o face, dar să aplaneze urgent orice conflict care ar aduce prejudicii de imagine partidului, mai ales până la alegerile parlamentare din toamnă.

Gaz pe foc au turnat inclusiv amenințările lui Dumitru Boroș că va părăsi partidul în cazul în care Dan Marian nu i-l ia de pe cap pe Pleșu, amenințări care i-au panicat pe liberalii de la centru. Retragerea lui Boroș din partid, la două luni de când PNL a reușit pentru prima dată în 25 de ani să pună mâna pe conducerea Bârladului, ar fi o lovitură greu de gestionat de către liberali, știut fiind că, deocamdată, primarul se bucură de o popularitate superioară celei de care are parte PNL la Bârlad.

Consiliul Local Bârlad ar fi trebuit să aleagă un viceprimar în ședința extraordinară de miercuri. Primarul Boroș a retras,

Odată cu scurgerea timpului și pe măsură ce apăreau primele rezultate ale numărătorii de pe la secții, atmosfera din tabăra liberală a început să se destindă. Dumitru Boroș și Dan Marian încep să-și arunce zâmbete unul altuia, prefigurând bucuria unei victorii neașteptate nici de ei, poate.

în ultimul moment, proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, fără nicio explicație. Gestul său a fost urmarea tensiunilor acumulate în sânul partidului, după ce Dan Marian i-a refuzat cererea de a-l pune pe Iulian Bîca pe unul din cele două locuri eligibile la Camera Deputaților. În consecință, Boroș i-a transmis că nici el nu va fi dispus să-l accepte pe Pleșu ca viceprimar.

Acum, că apele s-au mai limpezit, proiectul va reintra în dezbaterea Consiliului Local, cel mai probabil în septembrie. Pesediștii îl vor propune pentru funcția de viceprimar pe Dorin Apostu, iar Bogdan Sârbu va candida ca independent pentru această funcție.

About Simona Vasile

4 comments

  1. Traseisti si tradatori politici!!La parlamentare barladenii va vor da peste bot domnilor liberali..

  2. Vor mai fi candidati. Mai este timp!

  3. Darmat de BOROS si LUCA

    Ar trebui sa se sesizeze DNA-ul. Se pare ca cei doi, Boros si Luca au lucrat mana in mana pentru expertize tehnice cadastrale judiciare in cazul a mai multor procese in care Boros reprezenta, in calitate de avocat, partea acuzata iar Luca facea expertizele tehnice, dand credit si ajutand partea acuzata in detrimentul celui care facea reclamatia, cu toate ca reclamantul avea dreptate. Am crezut ca este o coincidenta. Dar se pare ca cei doi jucau pe aceeasi mana. Ar trebui sa va dea de gandit ca, facand hotomanii impreuna, o sa fiti colegi de celula, si nu parteneri la conducerea primariei Barlad. Rusine voua, rusine domnule Primar. Am crezut ca sunteti altfel decat ceilalti. Nici nu am stiut de prietenia dumneavoastra cu d-l Luca. Acum se explica toate. Alooooo, d-lor Judecatori!!!!!!! Nu aveti nimic de spus????
    NU SE SESIZEAZA NIMENI?

  4. Dar acesta este excrocul care a inselat cetateni cu cadastre si certificate energetice si un excroc ca acest m-a amenintat la telefon ca ma voi intalni cu el pe colinele Barladului fiindca nu am facut la el certificatul ernergetic cu 700ron si l-am facut la alta firma cu 400Ron.Pe aceasta cale vreau sa-i transmit ,CA DACA-L vad in primaria Barlad promit cu solemnitate ca-l voi scuipa intre ochii,nu-i este rusine trantorului sa ocupe functie in conducerea acestui oras dupa ce a furat cu nesimtire cetateni

%d blogeri au apreciat: