Home » Invatamant » Andrei Popa, de la LMK Vaslui, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Informatică

Andrei Popa, de la LMK Vaslui, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Informatică

Andrei Popa, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică, cea mai bună performanță de până acum a unui elev din județ la această disciplină.

Performanță fără egal pentru un elev din județul Vaslui. Andrei Popa, cursant al Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică, care a avut loc în Kazan (Rusia), în perioada 12-19 august. Alături de elevul nostru, ceilalți trei componenți ai lotului României au câștigat medalii de argint (Costin Andrei Onceescu și Andrei Costin Constantinescu) și bronz (Radu Muntean).

Este cel mai bun rezultat de până acum al unui elev din județul nostru care a participat la o olimpiadă de informatică. Meritul este atât al lui Andrei cât și al profesorilor care l-au pregătit, dovedind astfel că Vasluiului are elevi și cadre didactice de valoare”, a declarat Lidia Rășcanu, inspector de informatică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Performanța lui Andrei Popa vine la o lună după ce Andrei Chiriac, elev la Liceul ”Ștefan Procopiu”, a fost medaliat cu argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: