Home » Sport » Un nou episod din frumoasa tradiție a meciurilor de fotbal dintre veteranii din comuna Todirești și satul Trestiana

Un nou episod din frumoasa tradiție a meciurilor de fotbal dintre veteranii din comuna Todirești și satul Trestiana

Duminică, de la ora 10, stadionul Fepa din Bârlad a găzduit un nou meci dintre echipa de fotbal a comunei Todirești și cea a satului Trestiana, comuna Grivița. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 4 – 4, deși echipa oaspete a condus cu 3 -1. Cei din Trestiana au avut o tresărire de orgoliu și au întors scorul pentru a conduce cu 4 – 3. Un gol marcat în ultimul minut a făcut ca partida să se termine nedecis. Cele două formații s-au întâlnit și acum trei săptămâni, când meciul s-a terminat tot 4 – 4. Atunci echipa satului Trestiana a condus cu 4 – 1, dar odată cu trecerea timpului adversarii au preluat cârma jocului pentru a egala.

Aceste întâlniri au loc de 13 ani, de patru ori pe an. Se joacă în două perioade ale anului în sistem tur – retur. Inițiativa acestor confruntări a venit de la frații Dumitriu, pentru că trei sunt în echipa satului Trestiana și unul joacă la cea a comunei Todirești. Toți fotbaliștii au contribuit financiar, dar aceste întâlniri nu erau posibile fără implicarea specială a câtorva sponsori. Pentru formația satului Trestiana s-au implicat Dan Cristea, Marian Postolache și Petruț Ticiu, iar echipa comunei Todirești este sprijinită financiar de primarul Petrică Simiuc. Acesta este nelipsit de la meciurile pe care le dispută echipa.

“Tineretul are în zilele noastre alte preocupări în afară de activitățile sportive, iar această tradiție este astfel binevenită. Am reluat activitatea sportivă, cel puțin cu cei care au fost multă vreme în acest domeniu. Transmitem un semnal de alarmă și vom continua să practicăm aceste meciuri. Le-am mulțumit de invitația adresată celor de la Trestiana și la sfârșitul lunii septembrie îi așteptăm cu drag din nou. Sperăm că mult mai mulți vor participa la acțiunea noastră și la activitățile sportive. Am invitat și tinerii la astfel de evenimente, însă nu am avut mare succes pentru că sunt foarte puțini acasă. Cei mai mulți lucrează în străinătate, iar în perioada vacanței de vară preferă să plece în vacanță, pe litoral sau la munte. În egală măsură sprijinim și celelalte activități sportive care se desfășoară în comuna noastră, organizăm printre altele concursuri de tenis de masă, șah sau atletism. Pe lângă responsabilitățile pe care le avem este bine să ne ocupăm și de sănătatea noastră într-o manieră plăcută prin care avem ocazia să împărtășim atât necazurile cât și bucuriile”, a declarat primarul Petrică Simiuc pentru Est News.

În echipa satului Trestiana media de vârstă este de 50 de ani, în timp ce jucătorii de la Todirești au în medie 40. Toți au jucat cel puțin la județeană, dar și în divizia C. Cel mai sus a promovat în cariera fotbalistică Petruț Ticiu, vedeta echipei satului Trestiana, care a evoluat în divizia B. Fratele său, Silvian, care îi este coleg în echipă, a jucat în divizia C.

“Scopul nostru este de a scoate tineretul din fața calculatorului. Îi îndemnăm să facă mișcare pentru a fi sănătoși. Poate dacă ne văd pe noi iau aminte și își schimbă viața înspre mai bine. Ne prinde însă bine și nouă, ne-am simțit extraordinar cu toții”, ne-a declarat Silvian Ticiu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: