Home » Social » Persoanele cu dizabilități din județul Vaslui vor beneficia de locuințe protejate, printr-un proiect finanțat de ANPD

Persoanele cu dizabilități din județul Vaslui vor beneficia de locuințe protejate, printr-un proiect finanțat de ANPD

În perioada următoare șase locuințe protejate pentru persoane cu dizabilități vor fi construite în județul Vaslui, în cadrul unui proiect finanțat de Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități (ANPD).

Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Ștefănică Armeanu, a anunțat ca în aceste locuințe vor fi mutați beneficiari din Centrul de Recuperare pentru Persoanele cu Afecțiuni Neuro-psihice din municipiul Huși, care acum nu au parte de cele mai bune condiții: „Odată scoase din centrele mari, unde nu sunt mereu cele mai bune condiții, din cauza aglomerației, persoanele se integrează mult mai bine în comunitate, iar modelul acestor locuințe protejate s-a dovedit a fi unul de succes. Am luat legătura cu câteva primării, care și-au arătat disponibilitatea și ne-au pus la dispoziție terenul necesar pentru construcție. Urmează ca o echipă de la Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități să fie prezentă la Vaslui pentru ca noi să le prezentăm strategia pe care am gândit-o la nivelul județului, după care să se treacă efectiv la treabă”.

Finanțatori din Italia doresc să investească aproximativ un milion de euro pentru construirea a doua centre de zi, în care să se pună accent pe programe de recuperare și servicii de natură medicală. Reprezentanții DGASPC Vaslui au identificat deja două terenuri pentru construcția centrelor, unul în municipiul Vaslui și altul în comuna Zorleni: “Fiind vorba despre dotare tehnică de ultimă generație și aparatură medicală, costurile vor fi destul de mari. În luna septembrie, ne vom întâlni cu partenerii italieni pentru a vedea dacă ei sunt de acord cu terenurile găsite de noi, iar după aceea, vom demara procedurile pentru preluarea respectivelor suprafețe de la autoritățile locale și va începe construcția centrelor”, a mai spus Ionel Armeanu Ștefănică. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: