Home » Sport » Pajura Huși, câștigătoarea SuperCupei

Pajura Huși, câștigătoarea SuperCupei

Formația Pajura Huși, campioana ediției trecute a Ligii a IV-a, a cucerit Supercupa după ce și-a învins ambele adversare. Competiția s-a desfășurat sâmbătă, pe stadionul “Comunal” din Fălciu. Cea de-a treia ediție a SuperCupei “SC Podul Înalt SA” a avut pentru un plus de spectaculozitate, pentru prima data, un duel în trei. Combatantele au jucat fiecare cu fiecare, câte o repriză de 45 de minute, după modelul Trofeului TIM din Italia. Campioana Ligii a V a, Avântul Zapodeni  nu a putut onora invitația, iar locul ei a fost luat de Juventus Fălciu, care s-a clasat pe locul trei in Liga a V-a.

Hușenii au învins doar cu 1 – 0 pe Juventus Falciu, la capătul unui meci echilibrat în care golul victoriei a venit abia în repriza secundă. Au reușit însă un potop de goluri cu Vitis Suletea, câștigătoarea fazei județene a Cupei României, scor 4 – 1. Pajură Huși avea la pauză un avantaj considerabil de două goluri, scor 3 – 1. Repriza secundă nu a produs surpriza și aceștia au mai punctat o dată, fără să primească gol.

Duelul pentru locul doi dintre Vitis Șuletea și Juventus Fălciu a fost unul aprig. Vitis Șuletea a avut câștig de cauză în urma loviturilor de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul era 1 – 1.

Bogdan Alexa de la Pajura Huși a fost declarat cel mai bun jucător al turneului, iar Liviu Tutu de la Vitis Suletea a fost cel mai bun tanăr jucător. Cel mai bun portar a fost declarat Alis Purcari, jucătorul celor de la Juventus Falciu. Cel mai serios manager a fost desemnat Neculai Moraru de la Juventus Falciu. Vitis Suletea a dat și cel mai fair-play participant, pe Andrei Budeanu.

Echipele au fost premiate cu diplome, trofee și vouchere valorice pentru achiziționarea de de echipament sportiv prin grijă partenerului competiției, SC Podul Înalt SA Vaslui. Înainte și în pauzele jocurilor, pe Stadion a avut loc Concursul de Lovituri Libere și Penalty-uri.

Anul trecut, Supercupa a fost căștigată de Atletico Vaslui, care a învins Vitis Suletea cu 4 – 0. La sfârșitul primei reprize se marcase doar un gol, de către Alin Abuzatoaie, în minutul 20. Acesta a reușit dublă în minutul 70, iar peste încă două minute puncta și Mirel Tabără. Lucian Nazareanu închidea tabela în minutul 83 cu golul patru al husenilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor