Home » Sanatate » Accidente casnice în week-end. A „plouat” cu tăieturi

Accidente casnice în week-end. A „plouat” cu tăieturi

În weekend-ul trecut au avut nevoie de îngrijire medicală la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad zece persoane care s-au tăiat accidental cu diverse obiecte tăioase, fără a fi victime ale unor agresiuni.

Un băiat de 16 ani din Bălășești a venit duminică după-amiază la Urgențe cu o plagă scrotală tăiată. Nu a avut nevoie de internare, așa că, după ce i s-a acordat ajutorul medical de specialitate, a fost lăsat să plece acasă. Nu același lucru s-a întâmplat cu o femeie de 34 de ani din Coroiești, care a ajuns la spital cu traumatism toracic, fracturi costale, pneumotorax drept și contuzii abdominale. Femeia este internată la secția Chirurgie și se reface pe patul de spital. Aceasta a declarat că în timp ce conducea căruța trasă de cai aceștia s-au speriat și, în încercarea de a-i stăpâni, a căzut din căruță.

Un caz și mai grav este cel al unui bărbat de 34 de ani din Timișoara, venit la părinți într-un sat vasluian. Acesta a avut nevoie de intervenția ambulanței pentru a fi transportat cât mai repede la spital după ce s-a tăiat foarte grav, cel mai probabil cu o coasă. Pacientul a fost diagnosticat cu plagă tăiată la treimea inferioară a gambei drepte, bărbatul intrând în șoc traumatic în urma accidentului produs pe câmp.

Pacientul, care este internat în secția Chirurgie și care a fost operat, a declarat că a căzut pe un obiect tăios după ce i s-ar fi făcut rău. Acesta a mai spus că este bolnav cronic și pensionat pe caz de boală”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Alți pacienți cu plăgi tăiate la antebraț, printre care și un băiat de 13 ani, au fost tratați la Compartimentul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, nefiind necesară internarea acestora.

Medicii atrag atenția celor aflați la lucrul câmpului să fie atenți la mânuirea uneltelor agricole, pentru că le pot pune viața în pericol. În cazul unor accidente, cei în cauză trebuie să solicite asistență medicală și nu să se trateze la domiciliu, deoarece rănile se pot infecta și se poate instala chiar septicemia. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: