Home » Business » Șase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei

Șase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei

Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International și Alu Menziken sunt cele șase companii care au fost selectate de Ministerul Finanțelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 mil. lei. 

Cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 mil. lei urmează să fie acordat companiei Arctic, care a anunțat că va folosi banii pentru construcția unei noi fabrici de electrocasnice.

Alte 30 de companii au fost respinse, se arată pe site-ul Ministerului de Finanțe. „Din 36 de proiecte de investiții au fost selectate șase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele șase cereri de acord pentru finanțare și anunțate rezultatele finale”, spun reprezentanții Ministerului de Finanțe.

Cererile totale de acord pentru proiectele depuse de cele 36 de companii arată o valoare a investițiilor de 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, în condițiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: