Home » Administratie » Șoferi, mai ușor cu claxonu’ pe străzi!

Șoferi, mai ușor cu claxonu’ pe străzi!

de Răzvan CALIN

Recent, polițiștii vasluieni au derulat o acțiune care a vizat o veche meteahnă și extrem de deranjantă a multora dintre șoferi: claxonatul. Acțiunea s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza municipiului Vaslui.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au recomandat conducătorilor auto să nu claxoneze în mod abuziv, astfel încât să nu tulbure liniștea locuitorilor municipiului Vaslui. La recomandările adresate în trafic, unii conducători auto au fost receptivi și și-au însușit prevederile legale. Au fost întocmite însă și procese-verbale de sancționare pentru 4 conducători auto care nu au respectat regulile de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ștefan Sofronie.

Polițiștii reamintesc faptul că în conformitate cu prevederile Codului Rutier, nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă), respectiv 500-625 lei. De asemenea, Hotărârea nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevede faptul că unui conducătorul de autovehicul i se interzice să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: