Home » Sport » Clubul Sportiv Real Junior Vaslui atacă în weekend trofeul de la Cupa Prosport Focșani

Clubul Sportiv Real Junior Vaslui atacă în weekend trofeul de la Cupa Prosport Focșani

Clubul Sportiv Real Junior Vaslui joacă la sfârșitul acestei săptămâni la Focșani, unde dispută trofeul „Cupei Prosport”. Vasluienii se pot lăuda cu locuri pe podium la aproape toate turneele la care au participat. Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui a obținut locul doi la ediția trecută a Cupa Prosport Focșani, după ce a condus în finală cu 2 – 1, dar a pierdut în cele din urmă cu 2 – 3.

Turneul se va desfășura sâmbătă și duminică, pe terenul sintetic de la Valentino Sports, în sistem 5+1, cu două reprize a câte 15 minute. La festivitatea de premiere a ediției În memoriam Florin Ganea, soția acestuia va acorda un premiu special “celui mai bun fundaș” al turneului grupei 2008. Fostul jucător și fondator al școlii de fotbal Sporting Bacău, Florin “Gica” Ganea a plecat mult prea repede dintre noi, la doar 39 de ani.

Real Junior Vaslui va participa cu două echipe. Real Junior Vaslui 1 va evolua în grupa C împotriva formațiilor Oțelul Galați 1, CFR Cluj – Napoca, Sportul Onești și CSMS Iași. Iar în grupa D Real Junior Vaslui se va duela cu Oțelul Galați 2, Juniorul Suceava, Academia Star`s Brăila și Atletic Bârlad. Turneul mai aduce la start și alte grupări valoroase: Viitorul Bacău, Școala de Fotbal Constantin Schumacher Pitești, LPS Piatra Neamț, LPS Vaslui, Șoimii Dunăreni Galați, Sporting Bacău, Prosport Focșani, Pumas Iași, Luceafărul Galați și Dacia Unirea Brăila. Primele patru echipe vor primi cupe, diplome, mingi și medalii pentru toți copiii. Echipele care nu se vor califica în fazele superioare ale turneului vor primi diplome de participare pentru toți copiii.

Speram să câștigăm, chiar dacă nu îl avem la dispoziție pe golgheterul nostru Ianis Podoleanu, care este plecat la Budapesta. Am făcut însă un transfer de la Dinamo, l-am adus pe atacantul David Mario, unul din cei mai buni din echipa lor. A văzut că avem o echipă redutabilă și ne-a contactat pentru a ni se alătura. În curând îl vom înregimenta și pe cel mai bun jucător al celor de la FCM Bacău, un fundaș. Avem o grupă infernală, cele mai puternice echipe au fost plasate aici, dar dacă avem valoare mergem mai departe. Sunt meciuri echilibrate, dar îi ajută mai mult pe copii decât să câștige la scor cu niște adversari mult mai slabi”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

Real Junior Vaslui a participat la competiție și cu grupa 2007, unde a obținut o victorie, o remiză și două înfrângeri. A fost plasată în grupa D, unde a înfruntat Kinder Brăila, Petrolul Ploiești 2, CSMS Iași 2 și Juniorul Suceava.

În primul meci, puștii vasluieni au pierdut fără drept de apel, scor 1 – 10 cu CSMS Iași 2. Au remizat apoi cu Juniorul Suceava, scor 1-1. Real Junior a zburdat pe teren cu Kinder Brăila, scor 7 – 1. Duminică a ratat calificarea din grupe după ce a pierdut cu Petrolul Ploiești 2, scor 1 – 4, echipă care a folosit însă și jucători de la prima echipă. Petrolul Ploiești 1 a câștigat competiția, după ce a trecut de Prosport Focșani cu 3 – 2. (G.P)

About Tehno Redactor