Home » Social » Ziua Limbii Române, sărbătorită la Centrul „Mihai Eminescu”

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Centrul „Mihai Eminescu”

Marți, 30 august, Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Bârlad, a organizat cu ocazia Zilei Limbii Române, care se sărbătorește pe 31 august, o activitate cu tema „Literatura populară, parte din identitatea Limbii române”. Expuneri bine documentate și elaborate au făcut profesorii Roxana Galan și Gheorghe Clapa, dar și de bibliotecara Geta Modiga.

În cadrul aceluiași eveniment, a avut loc lansarea volumului „Tărâmul paradisurilor”, autor fiind Nicolae Artene, care, la 60 de ani, este la al doilea volum lansat. Cartea a fost prezentată de Gheorghe Clapa.

delia-hazazupUn moment special a fost cel susținut de tânăra elevă Delia Hazazup, care a încântat publicul prezent cu două cântece populare. Delia locuiește la Torino, în Italia, unde participă frecvent la serate și alte întâlniri muzicale cu italienii, promovând portul popular românesc, folclorul dar și limba română. Îmi place să le cânt italienilor în limba română. Mă simt mai aproape de Bârlad, de casă, de țara mea, îmbrăcată în port popular moldovenesc. Am obținut în Italia mai multe premii la diferite concursuri de muzică și limba română”, ne-a declarat Delia Hazazup.

La finalul manifestării dedicate Zilei Limbii Române, a fost lansat proiectul Cenaclul literar „Mihai Eminescu”, cenaclu care va funcționa în cadrul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Bârlad, instituție care a organizat pentru al cincilea an consecutiv manifestări dedicate Zilei Limbii Române. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: