Home » Justitie » UPDATE: Cutremur la Poliția Bârlad! Comandantul Vasile Chelaru și adjunctul său, Marinel Gâlcă, pe mâna procurorilor pentru infracțiuni de serviciu

UPDATE: Cutremur la Poliția Bârlad! Comandantul Vasile Chelaru și adjunctul său, Marinel Gâlcă, pe mâna procurorilor pentru infracțiuni de serviciu

Informații explozive, fără precedent în municipiul Bârlad: cei doi șefi Poliției Bârlad, comisarul-șef Vasile Chelaru, comandantul instituției, și adjunctul său, comisarul-șef Marinel Gâlcă, au intrat în vizorul procurorilor. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea de infracțiuni de serviciu.

chelaru_galcaÎn consecință, alaltăieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a descins la sediul poliției pentru a efectua percheziții. Perchezițiile au mai vizat și birourile altor doi subofițeri, procurorii bârlădeni ridicând documente, dar și unitățile de calculator din birourile polițiștilor.

Procurorul Mihaela Plopan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a confirmat că au fost derulate percheziții, fără însă a preciza identitatea celor la biroul cărora au bătut reprezentanții Parchetului. ”La sediul Poliției Bârlad au fost efectuate patru percheziții și au fost ridicate registre și unități de calculatoare. Operațiunea s-a desfășurat într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru viol, lipsire de libertate și favorizarea făptuitorilor. Perchezițiile de la Poliția Bârlad vizează comiterea de infracțiuni de serviciu”, a declarat, pentru Est News, procurorul Mihaela Plopan.

Tot pe surse, am aflat că dosarul care a generat anchetarea celor doi capi ai poliției este acela în care e cercetat psihologul bârlădean Ionel Brătianu, șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad.

Brătianu, care se află în momentul de față, sub control judiciar, este acuzat de procurorii bârlădeni că ar fi favorizat, prinbratianu-arest2 expertizele sale de specialitate, doi indivizi – Cristian Butnaru (24 de ani) și Marian Ghintuială (48 de ani). Aceștia, la rândul lor sunt cercetați penal pentru că în urmă cu un an au sechestrat și violat o minoră în vârstă de 17 ani din comuna Gherghești. Anchetatorii susțin că între familia lui Butnaru (respectiv părinții acestuia) și psihologul Brătianu ar exista o strânsă relație de prietenie. Brătianu este acuzat că, la solicitarea părinților lui Butnaru, ar fi realizat anumite expertize de specialitate care să îi ajute pe cei doi și, astfel, să poată scăpa de urmărirea penală. Se pare că Brătianu a vrut să convingă organele judiciare ce anchetau acest caz că, în realitate, minora nu a fost violată și că la mijloc ar fi vorba de un act sexual consimțit de fată. Pentru acest lucru, procurorii au reținut în sarcina psihologului DGASPC Vaslui comitere infracțiunii de favorizare a făptașului. (Simona MIHĂILĂ)

Precizare

Întrucât la data documentării articolului de mai sus, persoanele vizate de procurori nu au răspuns la telefon în momentul în care au fost sunate de reporterii ziarului, neputându-le, așadar publica opinia în legătură cu cele întâmplate, ulterior Marinel Gâlcă, adjunctul Șefului Poliției Bârlad ne-a cerut dreptul la replică.

Îl publicăm integral, în cele ce urmează:

”În ziua de 02.09.2016, în publicația electronică estnews.ro, a apărut articolul “ Cutremur la Poliția Bîrlad!, Comandantul Vasile Chelaru și adjunctul său, Marinel Gâlcă, pe mâna procurorilor, pentru infracțiuni de serviciu” semnat de Simona Mihăilă.

Citindu – l, am rămas surprins, dar și indignat de incorectitudinea și neadevărul informațiilor furnizate publicului larg de acest ziarist. Consider că este o obligație elementară, deontologică, a oricărui om de presă de a se documenta în mod corespunzător și obiectiv pentru o corectă informare a cetățenilor. Din conținutul articolului, rezultă în mod indubitabil că mie personal mi-ar fi fost efectuată percheziție de organele judiciare, în biroul din sediul Poliției municipiului Bîrlad. Informația este eronată, completamente falsă.

Pe această cale, informez cititorii publicației că nu este adevărat că eu am fos percheziționat așa cum nu este adevărat că aș fi fost anchetat” (expresia din articol), citat, audiat, cercetat pentru infracțiuni de serviciu sau alte genuri de infracțiuni, de procurori sau alte organe care înfăptuiesc justiția, așa cum este indusă acuzația în conștiința publicului de către ziarista Simona Mihăilă.

Apreciez că prin acest articol de presă mi-au fost aduse în mod arbitrar și injust grave prejudicii de imagine.

Consider că este o acțiune concertată, nedreaptă și infamă de denigrare a instituției și a mea personal.

Aștept ca redacția, în numele adevărului și din respect pentru cititor, să revină cu rectificările de rigoare și să-mi ceară scuze pentru afirmațiile defăimătoare la adresa mea.

Desigur, imi rezerv dreptul ca orice cetățean al României, de a-mi apăra în justiție propria imagine, viața privată și celelalte drepturi inerente.

Comisar șef de poliție

Marinel Gîlcă

Adjunctul Șefului Poliției municipiului Bîrlad”

About Simona Vasile

8 comments

  1. Mai Vasilica ce oameni rai ,tu un baiat asa bun , patriot ,CINSTIT credincios valorilor instutiei de Pulitie care te intelegi bine cu toti , chefuiesti cu infractorii ai grija de dosarele lor , cum l-ai contactat tu pe psihologul Ionel Bratianu de pe telefonul suspectului de viol ,este posibil asa ceva ? Ehe -he-he Vasilica ,Vasilica nori negri …

  2. vasluiul cel mai sarac din Romania.din cauza coruptiei!!

  3. Domnule Galca, il intrebati dvs pe tovarasul Chelaru de ce a disparut articolul din monitorul scris in urma cu 9 ani?! Eu stiu de ce si CU ce. Nu mai aveti rusine in voi deloc bai mafiotilor?! Numai sa amenintati stiti si sa va impuneti prin intimidare cu amenintarea de actionare in judecata?!

    Esti functionar public prietene, o particica din salariul tau e si din taxele platite de ziarista asta de care zici tu.

    Tema pt acasa, stirea stearsa la cerere: http://www.ziare.com/vaslui/barlad/seful-politiei-barlad-reclamat-de-un-subaltern-220496

    Stiu si pretul pt care a fost stearsa si locul unde s-a negociat. Nesimtitule!

    • Revin cu mentiunea ca in articolul sters era vorba de „afaceristul Feraru”, care acum e cumatrul tovarasului Chelaru. Acelasi Feraru al carui nas de cununie va fi domnul Bouros. Ce triada dom*le..

  4. SCRISOARE DESCHISA CATRE CONDUCEREA POLITIEI BARLAD, DOMNILOR VASILE CHELARU SI MARINEL GALCA:

    Preocuparea dumneavoastra, domnilor politisti, ar trebui sa fie cu totul alta decat panda asupra editiilor de presa vasluiene. Sunteti functionari publici, platiti din bani publici, iar aroganta dumneavoastra este nepermisa vis-a-vis de platitorul de taxe, fie el jurnalist sau simplu cititor. Consider ca este deplasat gestul, acela de a va exercita un drept la replica prin care sa induceti amenintarea cu un eventual proces asupra unui jurnalist care nu si-a facut decat datoria.

    Va simtiti lezat/lezati?! Imagina va este sifonata?! Mai tare decat sutele de poze ale celor pe care ii aveti in subordine, care se etaleaza in clienti fideli ai lautarilor si la gratare cu personaje dubioase, ce au legaturi cu lumea interlopa?!

    Nu va este afectata imaginea atunci cand seara, prin oras, vedem la volane diferiti indivizi bauti bine si care ne sfideaza pe noi ceilalti, avand garantia ca pe ei nu-i opreste nimeni, ca doar sunt prieteni la catarama cu agentii de la rutiera?!

    Unde va este imaginea pura, atunci cand in orasul pe care trebuie sa-l tineti sub control, bandele de rromi se razboiesc in toata regula cu bandele de luptatori?!

    Ce imagine pretindeti cand primii care incalca legea sunt chiar unii dintre politisti?!

    Ce fel de politisti sunteti cand va faceti ca nu vedeti ce se petrece noaptea in acest oras?! Daca ati avea preocuparea si ati da o tura, ati vedea limpede ca lumina zilei cum zeci de tineri se drogheaza cu etnobotanice in vazul lumii, pe bancile pe care primaria le-a pus intre blocuri.

    Nu va simtiti jenati de colegii dumneavostra din patrulele de noapte care in loc sa patruleze, se baga la somn in incinta scolilor si in separeurile barurilor?!

    Domnule Chelaru, unde va este bunul simt si spiritul de politist?! L-ati pierdut in 2007 atunci cand l-ati invatat pe cumtrul dumneavostra Feraru cum se fenteze o amenda data de un agent de la Economic?! Rusine.

    Domnule Galca, oare chiar ati avea tupeul sa actionati in judecata o jurnalista si eventual sa-i dati peste nas de doua ori: o data ca va plateste salariul din taxe si a doua oara sa luati cu executare silita de la lege, inca un pumn de bani?! Unde va e respectul fata de contribuabili?!

    Incercati inainte de toate, sa va faceti datoria. Barladul e un oras mic. Si daca mergeti pe jos o data la 24 de ore prin cartiere, lumea va vede si stie ca sunteti prezenti. Ori dumneavostra, politia in general, sunteti absenti. Treceti o data la 2 saptamani si atunci cu treburi personale.

    Ce asteptati?! Sa va ameninte infractorii ca se cumintesc?! Sa intre in greva?!

    Tinta dumneavostra trebuie sa fie infractionalitatea, nu presa si nu cei care posteaza comentarii (asta ca sa va arat ca stiu intentia vostra de a-mi afla ip-ul). Oamenii cinstiti trebuie sa fie ultimii pe lista dumneavostra. Lasati presa sa-si faca datoria. Ce daca a gresit?! Dumneavostra nu gresiti?!

    Pretindeti o imagine care nu exista, o imagine pe care v-ati patat-o singuri prin indolenta si nepasare. Incercati sa fiti corecti si sa aratati ca va pasa de acest oras. Si respectul vine de la sine, nu impus prin hotarare judecatoaresca.

    Daca dumneavostra dati in judecata jurnalistul pentru ca si-a permis sa ne informeze, ce-ar fi ca noi, barladenii, sa dam in judecata Politia, pentru simplul fapt ca „SIGURANTA SI INCREDERE” sunt doar doua cuvinte de sintagma si ca ne constituim parte civila pentru inselaciune?! Pentru ca siguranta si incredere, poate aveti dumneavostra, noi nu.

    In incheiere va urez succes in activitate si sper ca macar acum, sa va dati seama ca trebuie sa incepeti sa va faceti datoria. Nu lasati acest oras sa se scufunde in nepasare.

    • Jurnalistii nu au gresit cu nimic. Veti vedea. Banuiesc ca au dat dreptul la replica pentru ca sunt obligati sa o faca. Dar nu informatia este reala. Faptul ca biroul lui Galca era inchis pentru ca el este in concendiu nu inseamna ca usturoi n-a mancat si gura nu-i pute. Nicidecum. Cred ca jurnalistii îi pregatesc marea surpriza, dupa cum se aude!!!

      • de asta e si tare in gura domnul Galca..ehei, daca erau telefoane mobile prin 93-94 sau daca era la indemana oricui sa inregistreze, nici macar 1% nu mai erau politisti din cei care se dau zmei acum…

  5. Tradatorii tarii

    Un om deosebit care a facut multe pentru oras si pentru tara asta…daca mai ramane in Barladul ala oras mic o persoana de calitate vin astia sa darame tot. Cine sunteti voi ? Si cum veti plati pentru fapta voastra ? Chiar au ales persoana gresita. Azi e o zi trista pentru a fi roman pentru a fi barladean. Ni se calca in picioare valorile de niste tradatori !!! (Procurori)

%d blogeri au apreciat: