Home » Administratie » Premieră la Sărbătoarea Toamnei de la Bârlad: evenimentul va fi organizat de o firmă de specialitate. Când au programat autoritațile cea de a XIII-a ediție!

Premieră la Sărbătoarea Toamnei de la Bârlad: evenimentul va fi organizat de o firmă de specialitate. Când au programat autoritațile cea de a XIII-a ediție!

Bârlădeni, pregătiți-vă de Sărbătoarea Toamnei! În perioada 23-25 septembrie, va avea loc la Bârlad cea de-a XIII-a ediție a acestei sărbători destul de așteptate de bârlădeni. Primarul municipiului a luat în calcul dorința cetățenilor dar și oportunitățile apărute. Anul acesta, evenimentul local va avea parte de unele noutăți.

„Am realizat o selecție de oferte și am identificat una foarte avantajoasă. Firma organizatoare a evenimentului, o firmă din București, va suporta singură toate cheltuielile cu organizarea și concertele artiștilor. Primăria va trebui să achite doar utilitățile, acestea însemnând sume derizorii”, a declarat Dumitru Boroș, primarul Bârladului.

Deocamdată, nu se cunosc exact toți artiștii care vor evolua pe scena Sărbătorii Toamnei, firma organizatoare urmând să comunice în câteva zile numele interpreților consacrați care vor fi prezenți la Bârlad, pentru a putea fi realizat afișul. Vor fi trei zile de spectacol de muzică pentru toate gusturile, inclusiv muzică populară.

Locația în care va fi organizată Sărbătoarea Toamnei este aceeași – strada Fagului (esplanada din apropierea pieței centrale) și zona Bisericii Sf. Ilie. Nu vor lipsi din peisaj terasele cu must, vin, bere, mici și pastramă și nici expozițiile de legume și fructe de toamnă, dar și un târg al meșterilor populari.

„Încercăm, în acest an, să aducem ceva inedit la «Sărbătoarea Toamnei» și anume meșterii populari care vor lucra în fața bârlădenilor, în ateliere ad-hoc. Vom lua legătura cu comunele învecinate pentru a identifica artiști populari – olari, țesători, cioplitori, pictori, care să vină la Bârlad, la târgul meșterilor populari. Toți meșterii care vor ocupa tarabe sau locuri la târg nu vor plăti nicio taxă”, a mai spus edilul bârlădean.

Reprezentanții Primăriei urmează să contacteze și producătorii agricoli din vecinătatea Bârladului pentru a veni să-și expună marfa la expoziția cu vânzare a roadelor de sezon, nelipsită de la Sărbătoarea Toamnei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: