Home » Justitie » (Video) Conducerea Poliției Bârlad, executată! Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad, scos în cătușe de la Parchet. Iată cine va prelua șefia instituției!

(Video) Conducerea Poliției Bârlad, executată! Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad, scos în cătușe de la Parchet. Iată cine va prelua șefia instituției!

de Simona MIHĂILĂ

Ziua de ieri a fost una dintre cele mai negre pentru imaginea Poliției Bârlad. Comisarul-șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad a ieșit în cătușe de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, după o audiere-maraton care a durat aproape 8 ore. Procurorii au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, Chelaru fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la infracțiunea de delapidare și instigare la infracțiunea de fals intelectual. În cursul zilei de astăzi, audierile vor continua.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I8tPrpdS4rQ&w=560&h=315]

Chelaru a fost ridicat la numai câteva ore după ce ceruse Inspectoratului Județean de Poliție două zile de concediu. Surse din poliție ne-au declarat că, în mod absolut surprinzător, Marinel Gâlcă, adjunctul comandandului Poliției Bârlad, cel care îi amenință pe reporterii Est News cu judecata, tocmai ce și-a depus dosarul de pensionare.

Toate aceste lucruri se întâmplă la numai câteva zile după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad au efectuat la sediul Poliției Bârlad mai multe percheziții în birourile unor funcționari importanți ai instituției. Au fost ridicate documente cheie, dar și calculatoare din birourile percheziționate.

Cârd de infracțiuni puse în cârca lui Vasile Chelaru

Lista de acuzații atribuită lui Chelaru este cu atât mai surprinzătoare cu cât nu toate au legătură cu dosarul de viol, lipsire de libertate și favorizare a făptuitorului în care se știa că este cercetat șeful poliției bârlădene.

chelaru-retinut-arest-audieriUlterior audierilor de ieri, procurorul Mihaela Plopan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a transmis un comunicat de presă în care a dat detalii despre infracțiunile pentru care este cercetat Vasile Chelaru: ”În calitate de șef al Poliției Bârlad, inculpatul a dat îndrumări ofițerului de caz ce instrumenta un dosar de viol cu privire la întocmirea unei adrese către șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat Bârlad pentru depunerea unui raport de expertiză psihologică, iar în altă împrejurare i-a solicitat secretarului Poliției Bârlad să insereze o dată nereală a soluționării unei petiții, astfel încât să reiasă că nu a fost depășit termenul de 30 de zile prevăzut pentru îndeplinirea acestei atribuții de serviciu. De asemenea, s-a reținut că inculpatul își folosea atribuțiile conferite de lege pentru a obține diverse avantaje în interes personal, în special prin folosirea autoturismului de serviciu, activitate ce a avut ca urmare inserarea în mod neadevărat în cuprinsul foilor de parcurs al numărului total de km parcurși, precum și a faptului că au fost efectuați strict în interes de serviciu”.

Taberele din Poliția Bârlad

Pe parcursul celor peste 8 ore cât Chelaru a fost audiat de procurori, toată poliția de la Bârlad a fost în fierbere. Telefoane peste telefoane, întrebări fără răspuns, speculații și tensiune maximă. Prin fața parchetului mașinile rudelor sau ale apropiaților lui Chelaru au fost într-un continuu du-te-vino.

Neliniștile multora dintre subalternii lui Chelaru au fost alimentate și de informația că, de astăzi, interimatul conducerii Poliției Bârlad va fi preluat de Cătălin Bâgu, actualul comandant al Poliției Huși, secondat de George Sava, șeful de la Serviciul Rutier al poliției. Tot pentru funcția de adjunct este în cărți Daniel Voinea.

Despre Bâgu nu toți polițiștii vorbesc cu maximă încântare. Nu este niciun secret că în sânul Poliției Bârlad, de-a lungul anilor, s-au distins două mari tabere. Una de partea lui Chelaru, cealaltă, fidelă lui Bâgu, care, deși bârlădean, a ajuns la Huși printr-un concurs de împrejurări despre care colegii săi bârlădeni nu au foarte mari cuvinte de laudă. Asta, în ciuda faptului, că la Huși, Bâgu s-a făcut apreciat de subalterni, dar și de unii cetățeni.

About Simona Vasile

4 comments

  1. Ce o sa faca acum unii politisti fitosi care erau pe langa cei doi sefi??

  2. cam mult tam tam parca? ceva e cusut cu ata alba! se denigreaza oamenii dupa care se retrag toate acuzatiile, hai ma sa fim seriosi, nu e frumos asa

  3. Tradatorii tarii

    Un om deosebit care a facut multe pentru oras si pentru tara asta…daca mai ramane in Barladul ala oras mic o persoana de calitate vin astia sa darame tot. Cine sunteti voi ? Si cum veti plati pentru fapta voastra ? Chiar au ales persoana gresita. Azi e o zi trista pentru a fi roman pentru a fi barladean. Ni se calca in picioare valorile de niste tradatori !!! (Procurori)

    • CEL mai bun dintre toti militienii lumii trecuti ,prezenti ,viitori noroc ca te-ai nascut tu sa ne luminezi pe toti ,sa ne inveti tu pe noi ,fraierii, cum se face trebusoara !

%d blogeri au apreciat: