Home » Sport » Grupa 2008 de la „Real Junior" Vaslui, finalistă la Cupa „Prosport”

Grupa 2008 de la „Real Junior" Vaslui, finalistă la Cupa „Prosport”

Micii fotbaliști născuți în 2008 de la „Real Junior Vaslui” au obținut la sfârșitul săptămânii trecute locul doi la Cupa „Prosport” Focșani, după ce au pierdut la penalty-uri confruntarea cu CSMS Iași. Vasluienii erau conduși cu 2 – 0 la pauză, dar au revenit în joc și au condus autoritar partea secundă pentru a egala. Oboseala și-a spus din păcate cuvântul, după ce vasluienii au fost nevoiți să joace patru meciuri în patru ore. Între meciul din sferturi și cel din semifinale vasluienii au avut o pauză de doar zece minute. Au pierdut cu 3 – 4 în ultimul act, după un meci extrem de disputat. S-au ales totuși cu un trofeu important, după ce Ștefan Amarandei a fost desemnat golgheterul competiției. Vasluianul a reușit să marcheze la Focșani 13 goluri.

Echipa pregătită de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru și-a surclasat adversarii din grupă și a obținut victorii pe linie. A fost 1 – 0 cu Star’s Brăila, 3 – 0 cu Oțelul 2 Galați, 5 – 2 cu Atletic Bârlad și 2 – 1 cu Juniorul Suceava. În sferturi au reușit un galop de sănătate cu LPS Piatra – Neamț, scor 7 – 2. Au învins apoi în semifinale Oțelul Galați, cu 4 – 3. Au reușit astfel să își ia revanșă după ce la Brașov au pierdut în fața gălățenilor cu 0 – 1.

„E greu să pui copii de opt ani să joace două ore din patru. Totuși am făcut o figură frumoasă. La penalty-uri e loterie, dar în ansamblu a fost un turneu reușit, mai ales că nu l-am avut în teren pe Ianis Podoleanu, unul dintre golgheterii echipei. Cei de la Iași au fost mai proaspeți, dar este oricum o echipă puternică. I-am învins totuși la Cupa Play cu 3 – 1.Mă bucur că ne-am luat revanșa în fața celor de la Oțelul, care ne-au învins la Brașov Cup. I-am dominat atunci, dar ploaia ne-a împiedicat să obținem o victorie. Am condus tot meciul, a fost 2 – 1 și 4 – 2. Pe finalul meciului au reușit să mai puncteze o dată pe final. În nici o secundă nu s-a pus problema câștigătoarei, nu am avut emoții. Mă bucur când după ce văd echipele din țară realizez ce echipă redutabilă am”, a declarat pentru Est News Ciprian Amarandei.

Au evoluat pentru Real Junior Vaslui Luca Lungu, Matei Adăscăliței, Alexandru Bozian, Sebastian Roșu, Mario David, Ștefan Amarandei, Ștefan Nechifor, Denis Amarinei și Denis Bulgariu.

La turneu a participat și grupa Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care a ajuns până în sferturi, unde a pierdut cu Juniorul Suceava, scor 0 – 1. Bârlădenii nu au trecut de grupe.

Aventura puștilor vasluieni continuă la Cupa E-on Kinder

Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui dispută zilele acestea cea de-a zecea ediție a Cupei E-on Kinder de la Târgu Mureș. Clubul vasluian nu se poate baza pe trei jucători de bază și este pus în situația de a nu avea rezerve. Mulți copii s-au accidentat la Focșani, însă vasluienii participă în semn de respect fată de organizatori. Pentru Real Junior Vaslui joacă doar trei titulari, Matei Adăscăliței, Mario David și Ștefan Amarandei. Alături de aceștia evoluează trei jucători de la grupe mai mici: Darius Lazaru de la grupa 2009, Iustin Spânache și David Amarandei de la 2010. Lipsesc fundașul central Sebastian Roșu, fundașul stânga Alexandru Bozian și atacantul Ianis Podoleanu.

Vasluienii au debutat cu o înfngere la scor minim, 0 – 1 cu AȘA Târgu Mureș. „La primul meci puteam învinge pentru că am avut multe situații clare de gol și am primit un gol contrar cursului jocului. Copiii sunt imprevizibili, important este ca ei să aibă jocuri în picioare și să fie în vederile scouterilor care vin la astfel de turnee. Scopul meu este ca ei să se remarce și să ajungă fotbaliști. Cei care au jucat în locul titularilor de drept au făcut-o foarte bine, chiar dacă sunt mai mici. Iustin a avut trei ocazii de gol, iar David una”, ne-a mai declarat antrenorul vasluienilor.

Real Junior Vaslui va mai disputa meciuri în faza grupelor Cupei E-on Kinder cu Interstar Sibiu și Dinamo București.

Grupa 2004 de la Sporting Club Comstar dispută și ea turneul de la Târgu Mureș. A pierdut primul meci, scor 0 – 2 cu Luceafărul Cluj, Atletico Madrid București și ACS Speranța Târgu-Mureș. Grupa 2005 a disputat finala competiției cu câteva zile în urmă, pe care a pierdut-o cu 0 – 3 în fața celor de la Academia “Gheorghe Hagi” Constanța. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: