Home » Sanatate » Salariații de la Spitalul „Elena Beldiman” vor primi salarii majorate

Salariații de la Spitalul „Elena Beldiman” vor primi salarii majorate

De pe 15 septembrie, angajații de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad vor primi salarii majorate. În cazul muncitorilor și al personalului TESA, inclusiv al directorilor, salariul rămâne neschimbat. Aceștia nu vor primi nimic în plus la leafă, spre deosebire de medici și personalul auxiliar, pentru care creșterile salariale stipulate în Ordonanța de Guvern nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice vor însemna un plus de 21% la salariul brut al unui medic primar și de 16% pentru un medic specialist.

Astfel, un medic primar va primi în plus la salariu aproximativ 900 de lei impozabil, iar unul specialist 554 impozabil. Diferențe vor fi de la specialitate la specialitate, creșteri mai mari obținând medicii de la Urgențe și ATI.

Asistenții medicali vor primi în plus cel mult 200 de lei, iar infirmierele 300 de lei brut. Conform Ordonanței nr. 20/2016, managerii dar și directorii medicali și de îngrijiri care se vor instala pe post de acum încolo vor primi un salariu diminuat cu aproape 50%. De exemplu, un manager care va câștiga concursul începând de anul viitor, la un spital de rangul celui din Bârlad, va avea un salariu de 6.500 de lei brut.

Spitalul bârlădean are 935 de salariați iar efortul bugetar necesar acoperirii creșterilor salariale ale angajaților care se încadrează în prevederile legii sunt de 290.000 de lei. Conform informațiilor primite până acum, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui va trebui să aloce distinct această sumă, în plus față de valoarea de contract alocată recent pentru anul în curs”, ne-a declarat Zenovia Zavate, șefa Biroului Resurse Umane din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: