Home » Sport » Turneu internațional de rugby în 7 la Bârlad!

Turneu internațional de rugby în 7 la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Este o competiție adresată exclusiv echipelor de junioare, la care vor participa echipe din Republica Moldova.

lot_national_rugby_junioare1Joi, 8 septembrie, Stadionul municipal de fotbal din Bârlad va găzdui o competiție internațională de … rugby. Da, nu este o eroare și nici o farsă, ci vorbim despre Turneul Internațional de Rugby în 7 pentru Junioare. Este o competiție destinată exclusiv echipelor de fete, la care vor lua parte reprezentative din Republica Moldova, Ucraina și, bineînțeles, România.

”Nu este vorba despre un turneu competițional, ci este unul de pormovare a acestui sport în rândul copiilor și tinerilor. S-a decis ca această competiție să se desfășoare pe stadionul municipal de fotbal pentru că sunt condiții ceva mai propice. Dincolo de promovarea rugbiului în general, ne dorim ca Bârladul, pe viitor, să găzduiască cât mai multe competiții de acest gen. Este o modalitate excelentă de promovare a valorilor locale și a urbei noastre”, ne-a declarat Ciprian Popa, director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby (FRR), cea care alături de Primăria Bârlad organizează acest turneu internațional.

Selecționata României de rugby în 7 junioare a ajuns la Bârlad încă din cursul zilei de marți, 6 septembrie. Imediat, fetele au intrat într-un program intens de pregătire, desfășurat pe baza Clubului Școlar Sportiv (CSS) din localitate. Turneul de rugby va începe joi, la ora 16.30 și nu va dura mai mult de o oră și jumătate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: