Home » Social » Inspecția Muncii Vaslui a taxat firmele de 130.500 lei în august pentru nerespectarea legislației în domeniu

Inspecția Muncii Vaslui a taxat firmele de 130.500 lei în august pentru nerespectarea legislației în domeniu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a aplicat, în luna august, 125 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor depășind 130.000 de lei. Cele mai mari numeroase probleme rămân cele pe linia sănătății și securității în muncă.

Agenții economici din județ continuă să încalce legislația muncii. O demonstrează neregulile constate de către Inspecția Muncii în ultima lună de vară din acest an. Pe timpul celor 156 de controale desfășurate în august, au fost sancționați patru angajatori în domeniul relațiilor de muncă pentru folosirea de salariați ”la negru”, 108 firme pentru nereguli în domeniul sănătății și securității în muncă și 16 agenți economici pentru alte încălcări ale prevederilor legale.

În total, au fost aplicate un număr total de 125 sancțiuni contravenționale, valoare amenzilor aplicate fiind de 130.500 lei. Dintre acestea, 17 sancțiuni au fost în domeniul relațiilor de muncă, în sumă de 99.500 lei. Pentru munca fără forme legale, au fost sancționați patru angajatori, pentru cele șapte persoane depistate muncind ilegal fiind date amenzi în valoare de 70.000 lei”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Neconformitățile constatate pe linia securității și sănătății în muncă au fost neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecție a muncii, lipsa echipamentului de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

Tot în luna august, angajatorii au raportat șase accidente de muncă, dintre care niciunul mortal, acestea fiind în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au petrecut.

About Mihai Vasile

One comment

  1. Poate Inspectia muncii va gasi timp si pentru S.C. Confectii S.A. (si S.C. Confvas S.A, sub aceeasi umbreluta) unde salariatii au parte de urmatorul program: luni – vineri 06.30 -18.00 si sambata 06.30 – 19.00.Poate aude cine trebuie..