Home » Administratie » Scandal cu iz politic în mijlocul drumului la Deleni, după ce o mașină a fost avariată din cauza gropilor. Primarul PSD și viceprimarul PNL s-au ”alintat” cu cele mai dulci vorbe!

Scandal cu iz politic în mijlocul drumului la Deleni, după ce o mașină a fost avariată din cauza gropilor. Primarul PSD și viceprimarul PNL s-au ”alintat” cu cele mai dulci vorbe!

de Simona MIHĂILĂ

Un incident petrecut, ieri, pe Drumul Județean 245 E, care străbate comuna Deleni, s-a transformat într-un ditamai tărăboi. Starea precară a drumului a dus la avarierea unui autoturism. În scurt timp, în spirit de solidaritate cu șoferul furios la culme că și-a stricat mașina, s-au alăturat alți câțiva săteni, care se îndreptau către bâlciul din apropiere. Preț de circa două ore, accesul pe drum a fost imposibil chiar și pentru mijloacele de transport în comun, călătorii fiind nevoiți să coboare și să străbată pe jos distanțele până acasă.

masini-politie-drum-comunalCei câțiva oameni care s-au oprit din mers și-au scandat nemulțumirile față de inactivitatea autorităților județene care nu au făcut mai nimic în ultimii 20 de ani pentru acest drum. La fața locului a sosit și un echipaj de poliție și unul de jandarmi. Oamenii au fost convinși, în cele din urmă, să deblocheze șoseaua.

Vasile Zanfir, primarul comunei Deleni (PSD), consideră că a fost furtună într-un pahar cu apă și că cel care a transformat incidentul într-un scandal este viceprimarul liberal Doru Eșanu: ”N-a fost cine știe ce. Unei mașini i s-a rupt un telescop, atâta tot, și a rămas blocată. N-a fost nimic, dar viceprimarul care e din PNL, a încercat el să tranșeze un pic treaba. S-a dus el acolo cu câțiva oameni de-ai lui ca să întrețină atmosfera. A vrut el să facă un fel de vâlvă”.

Viceprimarul Doru Eșanu neagă implicarea în tărăboiul de pe DJ 245 E: ”Eu eram întâmplător pe acolo. Primarul e un nenorocit, voinicul ăsta de pușcăriaș care are vreo trei dosare pe la Înalta Curte de Casație. E un nenorocit care, văzându-mă acolo, acolo m-a scos pe mine vinovat. Niște handicapați, doamnă, eu vin dintr-o lume civilizată, sunt ofițer de Pompieri, nu am nicio treabă cu luptele astea politice, cu prostii din astea. A fost un protest spontan și ne-am solidarizat cu șoferul. A venit poliția de pe fața pământului, și jandarmi, și mascați. S-a creat un blocaj, pentru că fiind sărbătoare, lumea se ducea la bâlci. Dar mai multă vâlvă s-a iscat din cauza polițiștilor care au cam exagerat. Șoferul acela, după ce că și-a stricat mașina, s-a ales și cu permisul suspendat, de parcă era el vinovat că autoturismul a rămas în drum. N-am văzut așa ceva. E o nedreptate ce i s-a întâmplat, iar principalul vinovat este administratorul drumului, respectiv Consiliul Județean”.

A fost chemat un expert judiciar care să constate distrugerile suferite de autoturism.

”Mașina va fi dusă la service și, cu procesul-verbal de constatare, o să dăm în judecată Consiliul Județean. Realitatea e că drumul ăsta e un calvar. Oamenii au început, firesc, să își arate nemulțumirea, dar pașnic, civilizat, fără să urle, să bruscheze, fără să înjure. Le-a ajuns cuțitul la os”, a adăugat viceprimarul Eșanu.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Nu avem apa de baut,caram cu carutele de la 1 km,cu ce am gresit noi,comunele vecine Costesti ,Lipovat au apa prin Retea de aductiune.In Deleni e jale mare,batrani cara apa de la distanta desi in anul 2008 a fost accesat un proiect de 1 milion de euro prin fonduri Europene Aductiune de apa in comuna Deleni satele Bulboaca,au trecut 8 ani de atunci iar noi in Comuna Deleni tot nu avem apa de baut.
    Va rugam frumos sa ne ajutati?

  2. Accidentul e politic, clar, drumul s-a stricat din vina pnl 🙂
    Cum sa fie ei de vina ca nu fac nimic. Exclus.