Home » Justitie » Procurorii bârlădeni insistă ca fostul șef al Poliției Bârlad să fie arestat!

Procurorii bârlădeni insistă ca fostul șef al Poliției Bârlad să fie arestat!

Astăzi, de la ora 12, magistrații Tribunalului Județean Vaslui vor trebui să decidă dacă fostul comandant al Poliției Bârlad, comisarul – șef Vasile Chelaru, va fi cercetat sau nu în continuare în stare de libertate.

După ce săptămâna trecută, Judecătoria Bârlad a decis ca acesta să fie pus sub control judiciar, măsura i-a nemulțumit pe procurorii care coordonează ancheta ce-l vizează pe comisarul – șef Chelaru. Ei au cerut ca acesta să fie arestat preventiv pentru 29 de zile, solicitare ce și-o mențin în continuare. La scurt timp după ce magistrații bârlădeni au decis punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a comisarului – șef Chelaru, procurorii de la Parchetul Bârlad au atacat decizia la Tribunalul Județean Vaslui. Prin urmare, astăzi este rândul magistraților vasluieni să ia o decizie în acest caz extrem de controversat care a bulversat opinia publică.

Reamintim că procurorii bârlădeni îl acuză pe comisarul – șef Vasile Chelaru de comiterea mai multor infracțiuni: abuz în serviciu, instigare la delapidare și instigare la fals intelectual. Deși lista acuzațiilor poate părea foarte dură, în realitate, probele aduse de procurori pînă acum aruncă spre derizoriu acest dosar: comisarul Chelaru a fost depistat că a delapidat statul cu două coli de hârtie (a scos la imprimanta de serviciu un CV pentru fiul său) și a mers de câteva ori cu mașina de serviciu, tot în interes personal (totalizând câțiva kilometri!). (S.M.)

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Nu-i asa doamna Simona…. asta-i tara in care vreti voi sa traim ?….Chelaru a dispus, contrar normelor de procedură penală, efectuare unei expertize în cazul victimei infracţiunii de viol, ale cărei concluzii au fost favorabile violatorului. Potrivit Codului de Procedură penală, doar procurorul putea dispune efectuarea unei expertize,

    • te-ai murdarit exact ca tanga la borta. chelaru a cerut raport de expertiza prihologic. mai citeste si invata cap de lingura

%d blogeri au apreciat: