Home » Social » Bârladul, invadat de îngeri

Bârladul, invadat de îngeri

Inedit! În perioada 13 – 15 septembrie, copiii dar și adulții din Bârlad care doresc să picteze îngeri, și astfel să se încarce ingeri-picturi4pozitiv, sunt așteptați în fața Centrului „Mihai Eminescu”, în stradă, unde se desfășoară proiectul interactiv „Îngerii, printre noi”.

Conceptul „artă în stradă”, inițiat de Centrul „Mihai Eminescu” cu colaborarea pictoriței Anda Varlam și a Asociației Femeilor Întreprinzătoare, își propune să aducă arta mai aproape de oamenii obișnuiți, care, de obicei, nu prea intră în galerii de artă sau merg mai rar la expoziții.

În cursul zilei de ieri, au dat curs invitației primii elevi. Sub îndrumarea Andei Varlam, micuții pictori au desenat îngerași, în vreme ce artista a pictat pe panouri mai mari îngeri îmbujorați.

Acești îngeri, pe care i-au admirat absolut toți trecătorii, pot fi, de fapt, și copiii din noi. După cum se observă, am doritingeri-picturi1 să atrag atenția privitorilor pictând îngerilor capul supradimensionat și bujori în obrăjori. Transmit astfel, mai repede, o stare de bine, optimism, atitudine pozitivă, specifice îngerului. În același timp, am încercat să aduc mai aproape de oameni îngerii din biserici, pentru că tehnica pe care am folosit-o este una bizantină”, a explicat Anda Varlam.

Pentru următoarele luni ale acestui an, Centrul <<Eminescu>> dorește să atragă cât mai mulți bârlădeni în acest proiect interactiv, Pe parcursul ingeri-picturi3anului, vom organiza expoziții de o zi în fața Centrului, cu lucrări ale artiștilor plastici profesioniști și amatori, ale elevilor și copiilor de grădiniță. Vor fi organizate și ateliere de creație, cum este de acum, care se derulează pe parcursul a trei zile. De ce îngeri? Pentru că îngerul este foarte prezent în creația lui eminesciană”, a declarat bibliotecara Geta Modiga, responsabila Centrului „Mihai Eminescu”.

Fiecare dintre cei care se vor alătura proiectului va primi un autocolant pe care este pictat un înger. Organizatorii speră ca astfel de activități, mai puțin prezente în Bârlad, să se bucure de interesul publicului. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: