Home » Justitie » Judecătorii Tribunalului Vaslui nu participă la greva magistraților, hotărând în unanimitate amânarea declanșării ”unor forme drastice de protest”

Judecătorii Tribunalului Vaslui nu participă la greva magistraților, hotărând în unanimitate amânarea declanșării ”unor forme drastice de protest”

Judecătorii Tribunalului Vaslui nu participă la greva magistraților inițiată în mai multe instanțe din țară, astfel încât activitatea în instituția în cauză se desfășoară în condiții normale. Magistrații vasluieni au hotărât în unanimitate amânarea declanșării ”unor forme drastice de protest”.

Activitatea instanțelor din cadrul Tribunalului Vaslui se desfășoară în condiții normale, marți, fără ca magistrații instituției să se ralieze colegilor din țară care, cu o zi în urmă, au declanșat o serie de proteste, prin suspendarea ședințelor de judecată, în semn de nemulțumire față de salarizare și a condițiile de desfășurare a activității. Cu toate că susțin memorandumul cu doleanțele magistraților din România, înaintat forurilor competente în soluționare, judecătorii vasluieni au hotărât să amâne declanșarea unor forme drastice de protest, cum ar fi suspendarea activității.

În această perioadă, activitatea judecătorească în instanță se desfășoară în condiții normale, nefiind adoptate măsuri de suspendare a judecății anumitor tipuri de cauze sau de întrerupere a ședințelor de judecată. Judecătorii Tribunalului Vaslui au adoptat în unanimitate ”Memorandumul privind Justiția”, întocmit de asociațiile profesionale ale magistraților, precum și susținerea demersurilor inițiate de aceste asociații, în vederea concretizării obiectivelor stabilite în memorandum. În unanimitate, judecătorii Tribunalului Vaslui au hotărât prorogarea discuției privind inițierea unor forme drastice de protest pentru o perioadă rezonabilă de timp, în funcție de reacția celorlalte puteri la solicitările generale ale procurorilor”, a declarat președintele Tribunalului Vaslui, Elena Sârghi.

Instanțe din mai multe județe din țară se află în grevă de la începutul acestei săptămâni, în semn de protest față de neimplicarea autorităților statului în rezolvarea unor probleme din Justiție, magistrații purtând banderole albe sau judecând doar cauzele urgente cu arestați.

About Simona Vasile