Home » Social » Apropiindu-se de 100 de ani, mătușa Catinca s-a rugat la Dumnezeu să-i dea și ei o boală, iar acum o doare un deget de la picior!

Apropiindu-se de 100 de ani, mătușa Catinca s-a rugat la Dumnezeu să-i dea și ei o boală, iar acum o doare un deget de la picior!

S-a născut într-o zi de 13, dar cifra nu a avut nicio influență negativă asupra destinului său. Catinca Igescu, din Floreni, a împlinit marți, 13 septembrie, 100 de ani. Pentru că de 41 de ani este membră a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, conducerea asociației a considerat că este normal să o felicite și să-i acorde diploma de fidelitate.

aniversare-carp-100-ani1După o slujbă oficiată la Biserica Sf, Cuvioasa Parascheva din Floreni (Murgeni) de către părintele Dan Mereuță, membri CARP, printre care și președintele Nicolae Mihai, au mers acasă la mătușa Catinca. Impresionată de florile, tortul, medalia CARP și diploma de fidelitate, dar și de ajutorul bănesc în valoare de 100 de lei, Catinca Igescu răsplătit cu cântece și poezii.

Viața femeii nu a fost una ușoară. A născut nouă copii, din care doi au decedat. A rămas singură o bună parte din tinerețe pentru că soțul Mihai Igescu s-a înrolat în armată și a fost trimis pe front, unde a fost rănit și s-a întors invalid din război. După mulți ani de suferință, în 1983, a murit. Mângâierea ei, la bătrânețe, sunt cei șapte copii, 12 nepoți și șapte strănepoți. Deși a trecut prin multe, a supraviețuit fără a suferi nicio clipă de vreo boală, datorită firii sale pozitive. A luat viața așa cum a venit, fără a filozofa prea mult.

Am supraviețuit războiului, foametei, cutremurelor, incendiilor și durerilor sufletești. Dumnezeu m-a iubit și mi-a dataniversare-carp-100-ani2 viață lungă, M-a ocrotit în momente grele, când era să mă înghită apa, atunci când am fost urmărită de un lup pe câmp, care cred că era sătul și m-a cruțat. Tot mâna lui Dumnezeu a fost! Nu am fost bolnavă niciodată, iar acum doi ani m-am rugat la Dumnezeu să-mi dea și mie o boală, pentru că este normal, sunt prea bătrână. Dumnezeu m-a ascultat și, de doi ani, am dureri la degetul cel mare de la piciorul stâng. Dar mă descurc”, a mărturisit mătușa Catinca.

Singura ei bucurie este să fie vizitată de nepoți și copii. Îi place să fie multă lume în casă pentru că ea a trăit alături de părinți și opt frați – patru băieți și patru fete. O perioadă, a lucrat la grădinița din Floreni, unde era la fel de multă lume. Bătrânețea i-a adus, însă, singurătate, așa că ori de câte ori îi calcă cineva pragul, se bucură.

CARP i-a adus această bucurie Catincăi Igescu, așa cum va aduce bucurie, anul acesta, și altor membri ai asociației, doi care vor împlini 100 de ani (Raisa Purice și Constantin Țicău din Bârlad) și Ștefana Tănase, din Docăneasa (Vinderei), care, pe 6 noiembrie, va aniversa 101 ani de viață. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: