Home » Sanatate » Peste 3.700 de bebeluși din județ, neimunizați în ultimele luni împotriva hepatitei B sau meningitei din cauza crizei de vaccin Hexavalent

Peste 3.700 de bebeluși din județ, neimunizați în ultimele luni împotriva hepatitei B sau meningitei din cauza crizei de vaccin Hexavalent

Peste 3.700 de bebeluși din județul Vaslui nu au fost imunizați în ultimele luni împotriva unor boli precum hepatita de tip B sau meningitei din cauza crizei de vaccin hexavalent, autoritățile sanitare neputând preciza când anume va începe campania de vaccinare a copiilor restanțieri.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, niciunui bebeluș din județ nu i se mai administrează vaccinul Hexavalent, destinat imunizării împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, he­patitei B, poliomielitei și a meningitei provocate de bacteria Haemophilus Influenzae tip B după ce medicii de familie au epuizat toate dozele cu respectivul produs biologic pe care le aveau pe stoc. În consecință, nu mai puțin de 3.782 de copii, cu vârsta de până la un an, nu au fost imunizați în ultimele luni împotriva celor șase boli. De altfel, în prima jumătate a acestui an, autoritățile sanitare vasluiene au primit doar 3.920 de doze de vaccin Hexavalent, din care ultima tranșă, de 2.030 de doze, a venit în luna iunie.

Urmează să primim de la Ministerul Sănătății informații cu privire la alocarea vaccinului necesar imunizării copiilor restanțieri. Campania de vaccinare a acestora se va desfășura la o dată care va fi anunțată”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Vaccinul hexavalent se administrează în doze unice la bebeluși, la vârstele de două, patru și unsprezece luni.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: