Home » Justitie » Beți la volan și fără permis de conducere!

Beți la volan și fără permis de conducere!

de Răzvan CĂLIN

Patru indivizi au fost depistați de polițiștii valsuieni conducând mașini deși erau ”afumați” bine, or nu posedau permis de conducere.

La sfârșitul săptămânii trecute, în plasa polițiștilor vasluieni au căzut patru conducători auto care au încălcat în mod flagrant legislația rutieră în vigoare. Fie că erau beți, nu dețineau permise de conducere sau mașinile nu erau înmatriculate, toți cei patru șoferi s-au ales cu câte un dosar de cercteare penală.

Unul dintre cazuri este al lui Costică P., în vârstă de 61 de ani, din municipiul Brașov, care a fost depistat de polițiști în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza comunei Gîrceni. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemeni, șoferul s-a ales și cu un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Alt caz similar este cel al bârlădeanului Sorin M., de 47 de ani, care a fost surprins de polițiști în timp ce se deplasa pe Bulevardul republicii, din direcția Confecții SA către Grădina Publică. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Și în acest caz, șoferul a fost condus la spitalul din localitate pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bineînțeles, s-a întocmit și un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

A fost apoi rândul lui Zoltan G., de 46 de ani, din comuna Corund, județul Harghita, să intre în vizorul polițiștilor vasluieni. El a fost depistat în Huși de către polițiștii Biroului Rutier și ai Sectorului Poliției de Frontieră din localitate, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară pe strada Calea Basarabiei. Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificării efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto, s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Ultimul care a căzut în plasa polițiștilor vasluieni este Florin C., de 19 ani, din comuna Bălăbănești, județul Galați. Acesta se deplasa cu un autoturism neînmatriculat pe Drumul Național (DN) 24, pe raza localității Munteni de Jos. Mai mult, în urma verificării efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Penal.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: