Home » Justitie » Acțiuni pentru verificarea transportatorilor

Acțiuni pentru verificarea transportatorilor

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a desfășurat săptămâna trecută acțiuni pentru verificarea respectării legislației de către cei care efectuează transporturi de persoane și mărfuri. În cadrul activitătilor la care au participat polițiști de la rutieră, ordine publică, investigații criminale și polițiști de la transporturi au fost instituite 22 de filtre. Au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care opt la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost aplicate 335 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 87.000 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 303 au fost privind circulație pe drumurile publice și 32 la alte acte normative. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut nouă permise de conducere și au retras șapte certificate de înmatriculare auto.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit un autoturism pe raza localității Simila, comuna Zorleni, întrucât a depășit viteza legală. La volanul autoturismului se afla Roman L., de 42 ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul României. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pe raza orașului Murgeni, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene l-au depistat la volanul unui autovehicul pe C. Tiberiu, de 41 ani, domiciliat în comuna Găgești. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cărei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: