Home » Sport » Grupa 2009 de la Real Junior Vaslui, finalistă la „Cupa Prosport” Focșani

Grupa 2009 de la Real Junior Vaslui, finalistă la „Cupa Prosport” Focșani

Vasluienii de la Real Junior Vaslui, pregătiți de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru, au ajuns încă o dată să dispute ultimul act al unei competiții de juniori. Grupa 2009 a disputat finala cu Oțelul Galați, pe care a pierdut-o cu 2 – 5. Până la acest meci vasluienii au înregistrat victorii pe linie și marcaseră. Vasluienii nu sunt la prima astfel de „ispravă” și cochetează cu podiumul la toate competițiile la care participă. Grupa 2009 de la Real Junior Vaslui a mai obținut locul trei la Suceava, locul doi la Cupa Didi Iași, dar și primul loc la Cupa LPS Vaslui. Nu doar aceasta, ci toate grupele obțin rezultate deosebite la turnee. La începutul lunii grupa 2008 a reușit și ea performanța de a disputa finala la Focșani. A pierdut la penalty-uri disputa cu CSMS Iași.

În premieră turneul desfășurat la baza sportivă Valentino Sports le-a oferit micilor fotbaliști să dispute și ultimele meciuri cu trofeul pe masă, indiferent de rezultatele obținute în faza grupelor. Locurile 1 din grupe, alături de primele două locuri doi au jucat în ,,campionatul de aur”. Locurile doi din grupă au disputat ,,campionatul de argint”. Iar locurile trei au jucat în ,,campionatul de bronz”. Toate ,,campionatele” au jucat finala mică și finala mare.

Real Junior Vaslui a fost plasată în grupa E, alături de Șoimii Dunăreni Galați și Constantin Schumacher Pitești. Gălățenii au primit șase goluri și au reușit să puncteze doar golul de onoare în meciul cu Real Junior Vaslui. În celălalt meci vasluienii au câștigat cu 4 – 1.

După ce au câștigat grupa cu maxim de puncte, vasluienii au disputat „campionatul de aur”. Cele opt echipe au fost împărțite în două grupe de câte patru echipe. Vasluienii au disputat grupa B în compania formațiilor Sportul Onești, Didi Junior Iași 1 și 10 Decisiv Galați. Real Junior Vaslui a reușit să obțină și în această fază maxim de puncte, după trei victorii. Au câștigat cu 2 – 1 disputa cu Didi Iași 1, iar apoi au trecut de 10 Decisiv Galați și Sportul Onești cu 3 – 1.

Copiii noștri au oferit surpriza turneului, pentru că am învins cele două favorite obișnuite ale turneului, Didi Junior Iași și Sportul Onești. Le-am învins pe cele mai titrate echipe din zona Moldovei, după niște meciuri echilibrate. Ambiția a făcut însă diferența, echipa mea și-a dorit mai mult un trofeu și a jucat foarte bine. Mă așteptam sa câștigam meciuri, dar faptul ca am disputat finala e un lucru extraordinar care le prinde foarte bine. Am întâlnit o echipă redutabila și în meciul cu cei de la Constantin Schumacher. În finala cu Oțelul Galați copiii erau obosiți și nu au putut juca în nota obișnuită. A contat și faptul că adversarii erau destul de înalți și mult mai axați pe forță”, ne-a declarat Ciprian Amarandei.

Au făcut parte din echipa care a obținut argintul la „Cupa Prosport” Focșani portarul Ionică Spânu și jucătorii de câmp Matei Teodor, Dragoș Furnică, Horațiu Braniște, Răzvan Munteanu, Darius Ladaru, Iustin Spânache și David Amarandei. Ultimii doi, obișnuiți ai echipei 2010 a clubului au făcut furori, cu nouă, respectiv cinci goluri marcate.

Săptămâna viitoare grupa 2010 de la clubul Real Junior Vaslui va disputa și ea competiția de la Focșani. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: