Home » Justitie » Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere

Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui susține proiectul EDWARD (European Day Without A Road Death), lansat de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, sub deviza „Reducerea riscurilor pe drumurile din Europa”.

afis - proiect edward 1Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie să devină Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, în condițiile în care media zilnică la nivelul Uniunii Europene este de 70 morți/zi. Pentru susținerea mesajului preventiv al proiectului au fost realizate 10 filmulețe adresate conducătorilor auto, bicicliștilor, pietonilor, căruțașilor, motocicliștilor și celor mai mici participanți la trafic, fiind vizate aspecte precum consecințele excesului de viteză, conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a nepurtării centurii de siguranță.

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de polițiștii de la ordine publică, vor acționa pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, precum și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliști.

EDWARD este destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: