Home » Social » Vinovatul pentru intoxicația produsă bebelușului de 3 luni a fost prins

Vinovatul pentru intoxicația produsă bebelușului de 3 luni a fost prins

După mai multe ore de căutări, polițiștii l-au identificat pe cel din vina căruia un bebeluș de numai 3 luni, de pe strada Castanilor din municipiul Vaslui, a ajuns la spital intoxicat de vaporii unui gaz iritant. Este vorba de un adolescent de 15 ani, din localitatea Văleni și care, potrivit polițiștilor vasluieni, locuiește împreună cu părinții, fără forme legale în blocul în care locuiește bebelușul. Se pare că el s-a jucat cu un spray lacrimogen pe care l-a pulverizat pe casa scării.

”Minorul a spus polițiștilor că a folosit acel spray din curiozitate, fără alte intenții, flaconul fiind găsit în locuința părinților. În consecință, adolescentul a fost amendat cu suma de 50 de lei la Legea 61/1991”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Reamintim că ieri dimineață, un sugar de trei luni a fost transportat la Spitalul de Urgență Vaslui, după ce a inhalat vapori de gaz iritant pe casa scării. Mama bebelușului a constatat că fiica sa se simte rău, motiv pentru care a sunat la numărul de urgență 112 și a cerut intervenția unei ambulanțe.

Echipajul medical deplasat la caz a constatat că bebelușul a suferit o intoxicație cu un gaz necunoscut, provenit, cel mai probabil, de la un spray lacrimogen. De altfel, pe timpul desfășurării intervenției, se simțea mirosul înțepător de gaz iritant pe casa scării. Tocmai de aceea s-a cerut sprijinul colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru ca victima să fie scoasă din locuință cu masca pe față”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Dan Ungureanu.

Preluat de echipajul medical, bebelușul, însoțit de mama sa, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa fiind una stabilă.  (Ionuț PREDA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: