Home » Administratie » Începutul lunii octombrie, plin de spectacole la Bârlad

Începutul lunii octombrie, plin de spectacole la Bârlad

Festivalul Umorului „Constantin Tănase” va fi prezent și anul acesta la Bârlad. În perioada 3 -6 octombrie, tot în cadrul Festivalului, se va desfășura o nouă secțiune – cea de interpretare individuală pentru tinerii actori, gala desfășurându-se în întregime la Teatrul „Victor Ion Popa”.

Anul acesta, am introdus în Festival o nouă secțiune. Pot participa tineri actori profesioniști, absolvenți ai facultăților de actorie din țară, actori fără angajament dar și studenți la actorie. Prezentăm publicului tinere talente, dar venim astfel în sprijinul Teatrului «Victor Ion Popa» care duce lipsă de actori tineri. Poate, o parte din cei prezenți în Gala Actorilor Profesioniști pe care o organizăm, în premieră în acest an, în cadrul Festivalului «Constantin Tănase», va dori să facă parte din trupa teatrului bârlădean”, ne-a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Pe 7 octombrie, de la ora 19.00, în sala Studio a Teatrului „Victor Ion Popa” vor evolua elevi ai liceelor din Vaslui, care vor interpreta scenarii scrise chiar de ei, coordonați de actorul vasluian Sorin Poamă. A doua zi, de la ora 19.00, trupa teatrului ucrainean din localitatea Herson va oferi publicului spectacolul cu piesa „Jocul de rol”, sau „Ardem gunoiul” de T. Ivascenko, piesă nerecomandată celor sub 16 ani.

Trupa Teatrului „Victor Ion Popa” va fi prezentă, la rândul său, în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, ca la fiecare ediție. Pe 22 octombrie, începând cu ora 19.00, actorii bârlădeni vor juca la Vaslui în piesa „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, în regia lui Geo Balint și scenografia Adrianei Raicu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor