Home » Social » (Video) Polițistul local și vaca neascultătoare

(Video) Polițistul local și vaca neascultătoare

Imagini de colecție! De asta au avut parte, marți seara la ora 19, bârlădenii aflați în trecere prin zona Spitalului „Elena Beldiman”. O vacă, ce păștea cu plăcere iarba afânată și îngrășată de zecile de câini comunitari care și-au marcat teritoriul în curtea spitalului, nu se lăsa prinsă de un polițist local. Totul s-a petrecut în apropierea troiței din curtea spitalului, pe terenul cu iarbă cosită de curând.

Vaca 1O patrulă mobilă formată din doi polițiști locali, ce se afla în misiune, a observat cum pe strada Republicii se deplasa nestingherită o vacă fără stăpân. Polițiștii n-au găsit un alt loc mai potrivit pentru capturarea animalului decât curtea spitalului. După minute bune, în care vaca s-a delectat cu iarba grasă și gustoasă, polițiștii au reușit să afle numărul de pe crotalie pentru a identifica proprietarul animalului.

Polițiștii locali au identificat proprietarul. Acesta locuiește în cartierul Munteni, pe strada Învățăturii, lângă obor. Femeia a declarat că vaca a fugit din fața gospodăriei imediat după ce a fost adusă de la păscut”, a declarat un reprezentant al Poliției Locale Bârlad.

Se pare că vaca nu se săturase, ori dorea să-și facă siesta în oraș, așa că un supliment de iarbă din oraș nu i-a stricat. Sigur proprietarei nu i-a priit avertismentul dat de polițiști. Polițiștii locali i-au explicat acesteia că dacă situația se va repeta riscă amenzi inclusiv de la Direcția Sanitară Veterinară. De doi ani, în cadrul ANSVSA s-a înființat Poliția Sanitar – Veterinară. Inspectorii din cadrul acestui compartiment urmăresc respectarea Legii 205/2004, privind protecția animalelor. Pentru cazuri de neglijare a animalelor amenzile stipulate în legislație sunt cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qFfDn_SM3qU&w=560&h=315]

Una peste alta, polițiștii locali au fost norocoși pentru că vaca a ales terenul cu iarbă cosită de lângă troiță și nu pe cel plin de bălării înalte de aproape doi metri din latura de sud a curții spitalului, situație în care misiunea lor ar fi fost mult mai dificilă, necesitând probabil întăriri. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Curtea spitalului nou e o groapa plina de balarii .Nimeni nu a catadicsit sa umple cu pamant de jur imprejurul spitalului si sa amenajeze alei si spatii verzi.Rusine menegerilor si primariei.De caini nu mai vorbim pentru ca nu stim cat de legal primaria a lasat strangerea lor de catre o asociatie care nu face nimic.

  2. Curtea spitalului nou o groapa de gunoi,un camp balarii si o rusine pentru primarie si conducerea spitalului.

%d blogeri au apreciat: