Home » Social » O nouă bucurie de la tânăra artistă bârlădeancă Anda Varlam. Ea a pictat sala de mese a secției Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman”

O nouă bucurie de la tânăra artistă bârlădeancă Anda Varlam. Ea a pictat sala de mese a secției Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman”

Sala de mese a secției Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad are o nouă față, mai veselă. Pereții albi s-au colorat și animat, iar micii pacienți internați se simt mai confortabil când iau masa.

Artista plastică Anda Varlam și-a pus în practică ultimul proiect din acest an pentru comunitatea în care s-a născut și a crescut. A pictat gratuit sala de mese, materialele fiindu-i asigurate de un sponsor care dorește să rămână anonim.

Ideea pictării sălii de mese aparține Marianei Gavrilă, nutriționista secției Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman”, care a aflat despre Anda cu prilejul pictării capelei Asociației Umanitare „Sf. Spiridon”, din curtea secției Pediatrie. Împreună cu părintele Adrian Filimon, președintele asociației, au igienizat sala pentru a putea fi pictată.

Pictura cu care a fost decorată sala de mese nu este una obișnuită. Artista a abordat pictura murală decorativă și nu pictura obișnuită din spațiile grădinițelor sau saloanelor din cadrul secției Pediatrie. Am încercat să fiu cât mai originală. Am creat o poveste, mi-am pus toată creativitatea mea la încercare, evident, pe baza studiilor pe care le-am făcut în facultate și apoi la master. Este adevărat că este greu să schimbi mentalități, inclusiv în domeniul artei plastice, dar așa putem educa estetic copiii, încă de mici. Am folosit o anumită gamă de culori, dar nu foarte multe culori. Am pictat o pădure de copaci stilizați, cu tema «Pomul vieții» din iconografie, dar și animăluțe și gâze vesele care atrag ochiul și-l bucură”, ne-a spus Anda Varlam.

Din neon cad picuri de ploaie peste un melc ce dă impresia că stă pe calorifer. Imaginile create cu stil de artista bârlădeancă au încântat copiii internați în secția pediatrie și de două zile, de când pictura s-a conturat, abia așteaptă să ia masa, iar mâncarea li se pare mai gustoasă și bucătăria mai familiară. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor