Home » Social » Inima Teodorei, șefa de promoție de la Școala ”Iacov Antonovici” Barlad, va fi salvată!

Inima Teodorei, șefa de promoție de la Școala ”Iacov Antonovici” Barlad, va fi salvată!

Spiritele înalte s-au întâlnit și, datorită lor, bârlădeanca Teodora Balan, adolescenta de 16 ani care suferă de o boală rară, are șansa de a fi operată. Ziarul Est News s-a alăturat campaniei naționale „Salvează o inimă!”, iar în urma articolului publicat s-a reușit strângerea a 13.000 de euro, cât costă șansa la viață a Teodorei.

Adolescenta a fost diagnosticată, în urmă cu opt ani, cu sindromul Marfan, dar, printre altele, suferă și de scolioză toraco-lombară severă și prolaps la ambele valve mitrale. Dacă nu se intervine cât mai urgent pe coloana acesteia, există pericolul iminent de a-i exploda aorta.

Alături de donatori din țară, s-au alăturat campaniei de salvare a Teodorei și trei firme din Bârlad – Biosfarm, Turcanu SRL și Miocodis SRL, care au donat câte 10.000 de lei.

Le sunt recunoscătoare tuturor celor care s-au gândit la mine și la viața mea. Mulțumesc ziarului Est News și campaniei inițiate de Asociația <<Salvează o inimă!>>. Mulțumesc colegilor de școală care au distribuit știrea despre cazul meu și care mă susțin alături de diriginta mea, doamna profesoară Gabriela Ghidoveanu, de la Colegiul Național <<Gheorghe Roșca Codreanu>>”, a declarat Teodora Balan.

După ani de suferință, incertitudini, mai multe operații la ochi și după foarte multă așteptare, șansa i-a surâs Teodorei. Ceea ce urmează, depinde de medicul Alexandru Thiery, de la Spitalul Monza din București, de starea de spirit a Teodorei și de Dumnezeu.

„Am luat legătura cu Vlad Plăcintă, președintele executiv al Asociației <<Salvează o inimă!>>. Mi-a spus că banii sunt în cont și că vor fi direcționați către spital pentru efectuarea operației. Mi-a spus că va lua legătura cu doctorul pentru a o programa, stabilind ulterior data operației. Este nevoie de întocmirea unor documente necesare în astfel de cazuri. Avem încredere că totul va decurge normal din punct de vedere al finanțării. Teodora este încrezătoare și pregătită să facă față unei astfel de încercări. Cu cât va fi mai repede, cu atât va fi mai bine”, a mărturisit Mariana Balan, mama Teodorei.

De la înființarea sa în 2015, Asociația „Salvează o inimă!” a reușit să ajute 30 de copii, care au fost operați cu succes și acum se bucură de o viață normală. Printre cei cărora le-a oferit șansa de a trăi, se află și bârlădeanca Teodora Balan. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: