Home » Sanatate » 70% din cei peste 4.100 de copii programați la vaccinare împotriva rujeolei nu s-au prezentat la medic

70% din cei peste 4.100 de copii programați la vaccinare împotriva rujeolei nu s-au prezentat la medic

Peste 70% din cei 4.157 de copii din județ programați pentru vaccinare împotriva rujeolei nu au fost duși de către părinți la medicii de familie, majoritatea celor neimunizați fiind restanțieri din lunile anterioare, în condițiile în care vaccinarea se face în trei etape, respectiv la unu, trei și șapte ani.

Majoritatea părinților din județ care au copii cu vârsta sub șapte ani refuză să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Drept dovadă este numărul mic de copii, de doar 30%, imunizați împotriva celor trei boli în ultima lună de către medicii de familie. Din cei 4.157 de copii catagrafiați pentru august în vederea administrării vaccinului ROR, doar 1.222 au fost vaccinați, în timp ce alți 465 de copii au primit contraindicații temporare de administrare a serului.
”Nu mai puțin de 3.231 de copii sunt restanțieri din lunile din urmă. Nu știm care este exact motivul neprezentării părinților cu copiii la vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Cert este că nu putem vorbi de restanțe la imunizări din cauza crizei de vaccin, având în vedere că nu a fost lună în care să nu avem dozele necesare pe stoc. Și acum, în depozitul Direcției de Sănătate Publică (DSP) există 7.389 de doze de vaccin ROR”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Vaccinarea împotriva celor trei boli care apar, în special, la copii se face în trei etape, la vârstele de unu, cinci și șapte ani. La nivelul județului nostru, au fost confirmate în acest an două cazuri de îmbolnăvire de rujeolă, la un copil de șase ani, incomplet vaccinat, și la un bărbat de 38 de ani, persoană nevaccinată. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: