Home » Administratie » Acțiuni de verificare a tuturor construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor în județul Vaslui

Acțiuni de verificare a tuturor construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor în județul Vaslui

Administrația Bazinală de Apă (A.B.A) Prut – Bârlad desfășoară în județul Vaslui acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, indiferent de deținător.

poza baraj PuscasiPrin această acțiune anuală se urmărește verificarea stării tehnice și funcționale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor, a digurilor longitudinale, de compartimentare și de remuu. Totodată se va verifica starea tehnică și funcțională a acumulărilor permanente mici a căror avariere pot pune în pericol localități, precum și a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. Mai mult decât atât se vor verifica lucrările de regularizare a cursurile de apă în scopul evidențierii punctelor critice de pe cursurile de apă. Prin această acțiune se vor verifica și măsurile întreprinse pentru reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accident la baraj pentru acumulările din administrarea deținătorilor.

La nivelul comitetelor locale se va controla existența stocurilor de apărare împotriva inundațiilor și totodată verificarea la nivelul unităților administrativ teritoriale a modului în care au fost afișate în locuri publice semnificația codurilor de culori pentru avertizările meteorologice și hidrologice, precum și semnificația semnalelor de alarmare acustică a populației.

“Această acțiune este derulată anual, iar verificarea se face de către reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale «Apele Române», Administrațiilor Bazinale de Apă și Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – filialele județene, S.C. Hidroelectrica S.A., Regiei Naționale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Inundații, Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Județene – Centrele Operațional și a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență”, a declarat Andreeea Poenaru, purtator de cuvant A.B.A Prut – Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: