Home » Sport » Trei victorii și o remiză pentru handbaliștii juniori vasluienii

Trei victorii și o remiză pentru handbaliștii juniori vasluienii

Juniorii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui care evoluează în campionatele naționale de handbal au reușit noi victorii în cadrul campionatelor naționale de juniori.

Juniorii I au un parcurs perfect până acum, după ce au reușit o nouă victorie, scor 40 – 27 cu LPS Nadia Comăneci Onești. Meciul a fost la discreția vasluienilor care conduceau încă de la pauză la nouă lungimi, scor 21 – 12. Vasluienii rămân la egalitate de puncte cu LPS Suceava și LPS Piatra Neamț, dar au urcat pe locul doi datorită golaverajului. Elevii pregătiți de profesorul Liviu Gheorghiu au golaveraj +20, față de +16 cât au nemțenii. Sucevenii și-au zdrobit adversarii până acum și cu un golaveraj de +28 rămân favoriți la câștigarea seriei.

Juniorii II, pregătiți de profesorul Laurențiu Cozma continuă să fie lideri în seria B, după ce au remizat cu CSS Galați, scor 32 – 32. Meciul a fost unul extrem de disputat de la un capăt la altul, iar la pauză scorul era 17 – 17. Ar fi putut obține victoria, dar au fost egalați în ultimele 30 de secunde. Apoi a avut loc o eliminare de 2 minute pentru un jucător al Galațiului care a faultat în încercarea de a-și împiedică adversarul să arunce la poartă. Logic, conform regulamentului cei doi arbitri trebuiau să arate și linia de 7 m. Spre stupefacția generală ( deși de la margine și de la masa de arbitraj li s-a atras atenția asupra acestui lucru) cei doi arbitri, frații Curtuia din Onești, hotărăsc să acorde doar aruncare de la 9 m, meciul încheindu-se la egalitate. Vasluienii au obținut până acum trei puncte, la fel ca LPS I. Balaș Soter Buzău, dar au un golaveraj mai bun (+4 față de +1).

Satisfacții au oferit și juniorii III, pregătiți de Liviu Gugleș, care au câștigat cu 28 – 22 disputa cu CSU Suceava. Prima repriza a stat sub semnul echilibrului, iar vasluienii conduceau la pauză cu avantaj minim, scor 12 – 11. Atât LPS Vaslui, cât și LPS Piatra Neamț au adunat patru puncte în clasament, dar golaverajul foarte bun face ca LPS Vaslui să ocupe primul loc în Seria A.

ACS Campionii Vaslui, pregătită de profesorul Gheorghe Mogâldea, a obținut primul succes din această stagiune, scor 27 – 26 cu LPS Suceava și ocupă locul patru cu două puncte. Se află la egalitate de puncte cu CSU Suceava, care are însă un golaveraj mai bun. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: