Home » Social » Proiecte în premieră la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad

Proiecte în premieră la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad

Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad își întâmpină cititorii cu patru proiecte în premieră, ce vor fi derulate până la sfârșitul anului.

Pe 7 octombrie va debuta „Toamna provocărilor”, prima provocare fiind „Seara de karaoke”. Bârlădenii, indiferent de vârstă, pot veni vinerea, la ora 18.30, la sediul bibliotecii pentru a se distra dar și pentru a-și testa calitățile vocale în cadrul concursului de karaoke.

Copiii cu vârste între 8 și 10 ani sunt așteptați în fiecare zi de marți și joi, între 17 și 18, la cursuri gratuite de șah. Coordonatorul lor va fi un bibliotecar cu experiență în sportul minții.

Tot luna viitoare, vor debuta și alte două proiecte, de această dată organizate bilunar. Miercurea, de exemplu, de la ora 16, Biblioteca Municipală din Bârlad oferă șansa tuturor iubitorilor de tradiții să participe la șezătoarea „Conectează-te la tradiție!”. Vor fi organizate ateliere de creație a obiectelor hand made, care, ulterior, vor fi valorificate în scop caritabil, însă organizatorii au pregătit și alte surprize.

Cristina VizitiuReprezentanții Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” s-au gândit și la adolescenții care se confruntă cu probleme specifice vârstei. De două ori pe lună, vor fi organizate la sediul bibliotecii dezbateri tematice legate de problemele pe care le întâmpină adolescenții și tinerii, în general. În cadrul proiectului „Ține pasul cu TINErii” vor fi prezentate inclusiv modalități de socializare pentru tineri. Cea care îi va îndruma la întâlnirile din cadrul acestui nou proiect va fi bibliotecara Andreea Hanganu, ambasadorul județului Vaslui al „Dialogului structurat cu tinerii” din cadrul Forumului Tinerilor din România.

Promovarea tuturor acestor noi proiecte ale Bibliotecii va începe de săptămâna viitoare, punctele vizate fiind liceele din Bârlad. Vom mediatiza intens aceste activități printr-o campanie susținută de promovare a lecturii și serviciilor oferite de bibliotecă. Vom încuraja cititorii din licee oferindu-le premii constând în cărți”, a declarat pentru Est News Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: