Home » Sport » Bârlădeanul Andrei Ciobanu, hattrick în Uefa Youth League

Bârlădeanul Andrei Ciobanu, hattrick în Uefa Youth League

FC Viitorul U19 și-a adjudecat victoria în meciul tur cu Șeriff Tiraspol, din Uefa Youth League, datorită unei prestații senzaționale ale bârlădeanului Andrei Ciobanu. Atacantul, născut pe 18 ianuarie 1998, a reușit să marcheze de trei ori și a contribuit decisiv la victoria cu 4 – 1 a echipei sale.

Andrei Ciobanu a deschis scorul în minutul 10 după ce mingea trimisă la colțul lung a lovit spectaculos bara înainte de a intra în poartă. Cicâldău majora diferența pentru echipa lui Nicolae Roșca 22 de minute mai târziu cu o lovitură plasată la vinclu. În ultimul minut al primei reprize, moldovenii au redus din diferență prin Căruntu, care a andrei_ciobanuexecutat o lovitură de pedeapsă. Ciobanu și-a readus însă echipa în avantaj și a făcut ”dubla” în minutul 65, când i-a trimis mingea printre picioare portarului. A mai punctat odată pentru a stabili scorul final și a realiza hattrick-ul în minutele de prelungire. A preluat pe piept o minge respinsă de apărarea adversă și a trimis perfect lângă bara din stânga. Din minutul 73 moldovenii au jucat cu un om mai puțin, după eliminarea lui I. Chiperi.

Tânărul bârlădean și-a început cariera de fotbalist la Bârlad, la șapte ani, iar primul său antrenor a fost Virgil Grigoraș. Joacă cu numărul șapte, pe postul de atacant lateral, cu scopul de a destabiliza apărarea adversă și speră să o ia pe urmele lui Neymar. A debutat la echipa națională în 2012, când avea 14 ani. A debutat pentru tricolori într-o competiție sub egida UEFA cu Cehia, pe 25 septembrie 2014. Anul trecut a fost integralist în trei partide în Youth League și a marcat un gol. Viitorul a fost eliminată în turul doi de cehii de la Pribram, după 0 – 0 acasă și 0 – 2 în deplasare. Nu a reușit să își pună în valoare talentul, fiind faultat de cehi de 11 ori în dubla manșă.

Este cooptat în Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, unde reușește performanța de a fi campion an de an, din 2010 , de când s-a alăturat echipei de juniori. Ultimul titlu a fost câștigat în finala U19 cu Ardealul Cluj, scor 8 – 0. A marcat anul trecut la debutul său în Liga I tocmai în fața campioanei Astra Giurgiu, la cinci minute după ce a intrat pe teren.

A fost un meci bun făcut de toată echipa, fără colegii mei nu puteam să joc atât de bine și să marchez, este meritul echipei. A fost o victorie muncită și sperăm în retur să facem aceeași figură frumoasă. Să marcăm și acolo multe goluri și să ne calificăm. Noi rămânem cu picioarele pe pământ și sperăm să facem un meci bun la Tiraspol. Dacă intrăm relaxați putem să facem un meci prost. Dar noi plecăm cu un moral bun după această victorie. Ne dorim să ajungem cât mai departe în competiție, sperăm la semifinale, se poate întâmpla orice. Gheorghe Hagi este mereu alături de noi, ne dă sfaturi foarte bune și din acest motiv echipa merge foarte bine”, a declarat Andrei Ciobanu.

Partida retur se va disputa pe 19 octombrie, de la ora 18:00. În urma acestui rezultat, Viitorul este mare favorită la calificare în competiția rezervată jucătorilor sub 19 ani. Va întâlni în optimile de finală învingătoarea dintre Zrinjski Mostar U19 și FC Zurich U19. În manșa tur, elvețienii s-au impus, în deplasare, cu scorul de 3-0.

FC Viitorul Youth (antrenor Nicolae Roșca): Tordai – Kilyen, Ghiță, Băluță, Dumitrescu – M. Ene, Iani, Casap – Ciobanu, Coman, Cicâldău
Rezerve: Dur-Bozoancă – Rusu, Vidrăsan, Manole, C. Ene, Drăguș, Căpușă.

Șeriff Tiraspol Youth (antrenor Shota Makharadze): Bardîș – Boico, Chiperi, Voropai, Belousov – Podlisnic, Macalici – Grecul, Caimacov, Cobeț – Căruntu.
Rezerve: Liharev – Nihaev, Carastoian, Berco, Anghelov, Stupac, Ciumacenco.

Arbitri: Peter Kralovic – Miroslav Benko, Erik Weiss (toți din Slovacia); rezervă: Claudiu Marcu (Constanța).

Stadion: Municipal, Ovidiu (George PROCA)

About Tehno Redactor