Home » Social » Zeci de cupluri din Bârlad, care împlinesc 50 de ani de căsnicie, invitate la restaurant!

Zeci de cupluri din Bârlad, care împlinesc 50 de ani de căsnicie, invitate la restaurant!

Sâmbătă, 1 octombrie, este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Ca în fiecare an, începând din 2010, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad este alături de cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie. La evenimentul care va avea loc pe 13 octombrie la un restaurant din zona Cerbul de Aur, vor fi sărbătorite 78 de cupluri longevive, care aniversează în acest an 50 de ani de la căsătorie, adică nunta de aur.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad, a ținut să transmită tuturor vârstnicilor, membri ai asociației, un mesaj de felicitare și mulțumire.

Mesajul președintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie)

Anul 2016 a devenit CENTENAR, fiindcă acum un secol a intrat România în război, Primul Război Mondial însemnând începutul acțiunilor diplomatice și militare pentru împlinirea unității național-teritoriale a tuturor românilor și formarea României Mari.

Vârstnicii de astăzi sunt nepoții celor care s-au jertfit pe Jiu, la Turnu Roșu și Lainici, la Mărăști, Mărășești și Oituz, în timp ce veteranii de astăzi și-au vărsat sângele la Oarba de Mureș și de la Sfântu Gheorghe la Carei, pentru eliberarea pământului strămoșesc al Transilvaniei în cel de al doilea Război Mondial.

E un prilej minunat pentru a ne exprima sentimentele de mândrie pentru jertfa lor – a bunicilor și părinților noștri – de menținere a teritoriului istoric și a ființei noastre românești, chiar dacă parcurgem o etapă mai dificilă din punct de vedere social și politic. Speranța care i-a călăuzit pe înaintași, spiritul lor de sacrificiu și dragostea față de brazda străbunilor trebuie să ne însoțească și pe noi, cei de azi, tineri și vârstnici, acceptând sacrificiile și crezând în soarele nostru care sigur va răsări într-o zi.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad a fost întotdeauna receptivă, organizând an de an manifestări concrete și practice pentru persoanele vârstnice, deprindere pe care niciodată să n-o uităm. E felul nostru de a ne exprima și mulțumirea, dar și admirația, pentru cei care și-au dedicat întreaga viață menținerii României în primele rânduri ale țărilor Europei.

Iată de ce, stimați vârstnici și dragi membri și simpatizanți ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad, îmi permit, cu prilejul zilei de 1 Octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice, să vă transmit dumneavoastră, tuturor bârlădenilor și prietenilor de pretutindeni ai acestora, cele mai sincere urări de bine, frumos și adevăr, împreună cu îndemnul de a nu precupeți niciun efort pentru păstrarea, cultivarea tradițiilor bunicilor și părinților noștri, în vederea consolidării specificului românesc al acestui neam și al creșterii prestigiului acestei țări numite ROMÂNIA.

La mulți ani tuturor, cu încredere!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: