Home » Administratie » Activitatea Poștei, în continuare paralizată, după ce angajații refuză să distribuie coletele și corespondența

Activitatea Poștei, în continuare paralizată, după ce angajații refuză să distribuie coletele și corespondența

Peste 350 de salariați ai Oficiului Județean de Poștă Vaslui sunt, luni, pentru a treia zi lucrătoare consecutiv în grevă, refuzând să distribuie coletele și corespondența către beneficiari din cauza neacceptării majorării lefurilor cu 143 de lei de către conducerea companiei.

Oficiul Județean de Poștă (OJP) Vaslui are în continuare blocată activitatea aproape în totalitate, după ce majoritatea angajaților au refuzat să reia lucrul pentru a treia zi lucrătoare consecutiv. Singurii care au respectat programul sunt salariații oficiilor poștale de lucrul cu publicul din Vaslui și Bârlad. În rest, atât poștașii cât și lucrătorii din oficiile zonale de distribuire a coletelor și corespondenței refuză să-și desfășoare activitatea pe motiv că cei din conducerea Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) nu le-au majorat salariile cu suma solicitată de sindicate, respectiv 143 de lei, sumă netă.

De duminică, de la ora 17.00, suntem la negocieri cu cei din conducerea CNPR , cu care se încearcă semnarea unui document de majorare salarială. Deocamdată, nu sunt semne că s-ar întâmpla ceva. S-a transmis un e-mail, cu acea propunere de creștere a lefurilor cu 143 de lei, către cei șapte membri ai Consiliului de Administrație și se așteaptă răspunsurile”, a declarat liderul Filialei Vaslui a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Geta Turbatu.

Peste 380 de angajați din cei 450 existenți la nivelul OJP Vaslui au întrerupt activitatea încă de joi, nemulțumiți în special de lipsa de reacție a conducerii CNPR cu privire la majorarea salarială. O parte dintre cei intrați în grevă, respectiv salariații de la oficiile poștale de lucrul cu publicul, și-au reluat activitatea vineri dimineață. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. De ce sa asteptam la mana postei?Sunt zeci de firme de curierat care fac servicii de calitate si cel mai important in foarte scurt timp.