Home » Administratie » Plăcintă nu se potolește: l-a scos din pepeni și pe primarul de Perieni: ”Nu mă poate obliga să fiu părtaș la un concurs trucat!”

Plăcintă nu se potolește: l-a scos din pepeni și pe primarul de Perieni: ”Nu mă poate obliga să fiu părtaș la un concurs trucat!”

de Răzvan CĂLIN

Șefa învățământul vasluian continuă să facă presiuni asupra Primăriei Perieni pentru a numi alți membri în comisia de concurs pentru ocuparea postului de director al școlii din comună. Primarul Alexandru Iacob este extrem de iritat de insistențele Gabrielei Plăcintă și i-a transmis că în nici un caz nu va da curs cererilor insistente ale acesteia.

Puțini sunt cei care au crezut că un banal post de director la o școală din mediul rural poate isca atâtea patimi precum se întâmplă de ceva vreme în cazul Școlii din comunagabi_placinta Perieni. În ultimele zile, cotidianul Est News a redat pe larg scandalul monstru iscat în jurul concursului pentru ocuparea postului respectiv. Pe scurt, Gabriela Plăcintă, șefa învățământului vasluian, este în pragul unei crize de nervi pentru că unul dintre membrii comisiei nu a ”dansat” după cum i-a ”fredonat” ea. Așa că a cerut ca acel membru – respectiv învățătoarea Alina Chiper, viceprimarul comunei Perieni și desemnată drept reprezentant din partea primăriei locale – să fie înlocuit cu unul mai ”docil”. Toate astea pentru ca profesorul Gabi Marian Gavrilescu să fie declarat, musai, câștigător al concursului. Mai ales că este singurul candidat (actualul director în exercițiu al Școlii Perieni) și mai are o ”calitate” care îl recomandă: ar fi simpatizant PSD, având deci aceleași gusturi politice ca și ”generalul” Gabriela Plăcintă.

Iar șefa învățământului vasluian a fost atât de bulversată de ”nota” mică dată de Alina Chiper protejatului ei (3,25 puncte, maxim 4,25 puncte), încât de pe 28 octombrie, când la CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională) Vaslui s-a ținut concursul, tot bombardează cu adrese conducerea Primăriei Perieni. Plăcintă cere cu o insistență ieșită din comun ca Alina Chiper să fie înlocuită din comisie și Primăria Perieni să desemneze pe altcineva.

iacob_alexandru11Tocmai aceste insistențe l-au scos din sărite pe Alexandru Iacob, primarul comunei Perieni, care a oferit jurnaliștilor de la Est News o declarație acidă legată de acest scandal: ”Tot insistă doamna inspector – șef pe subiectul ăsta și mi-a făcut o grămadă de adrese până acum. Dar i-am răspuns clar de fiecare dată că nu mă poate obliga să fiu părtaș la un concurs trucat. Insistă să schimbăm membrii comisie, reprezentanții din partea primăriei. Dar nu înțeleg de ce și nici nu văd vreun motiv să fac așa ceva. Dar, în primul rând, puteau să conteste reprezentanții noștri în comisie din capul locului. Dar așa a început concursul, nu a contestat nimeni nimic, a trecut prima probă și acum, deodată, nu le mai convine de ei. Hodoronc-tronc, cică e conflict de interese sau stare conflictuală! Dar până acum de ce nu au spus nimic? Le-am explicat clar celor de la inspectorat că nu pot să schimb regulile în timpul jocului. Dumneaei (Gabriela Plăcintă, șefa ISJ Vaslui, n.r.) vrea ca eu să participa la jocul ăsta murdar, dar eu nu vreau așa ceva!”.

Șefa ISJ Vaslui tot amână concursul, în speranța că va scăpa de Alina Chiper!

După cum se vede, în ciuda insistențelor Gabrielei Plăcintă, conducerea Primăriei Perieni nu acceptă să schimbe reprezentanții săi din comisia de concurs, adică viceprimarul Alina Chiper și asistentul social Veronica Petrea. În speranța că, finalmente, Iacob va ceda presiunilor, conducerea ISJ Vaslui a tot amânat într-o veselie data la care concursul va fi reluat. Mai întâi, a trimis o adresă Primăriei Perieni prin care anunța că acesta se va derula pe 1 noiembrie. Cum lucrurile au rămas la fel, șefa ISJ Vaslui l-a amânat pentru 2 noiembrie. Dar, ghinion, căci Primăria Perieni i-a transmis iarăși că nu își va schimba oamenii din comisia de concurs. Așa că inspectoratul școlar a trimis o nouă adresă prin care anunța că ”pârdalnicul” de concurs a fost din nou devansat, de această dată pentru 4 noiembrie.

Iar toate acestea doar pentru că Alina Chiper a avut ”tupeul” să ofere un punctaj mic candidatului. Femeia și-a argumentat decizia și consideră că a procedat corect, dar acest lucru a stârnit furia președintei de comisie, profesor Maria Ciulei. Mai mult, reprezentantul Ministerului Educației în comisie a sunat pe șefa învățământului vasluian și i-a transmis ”grozăvia”. Așa au început presiunile asupra Alinei Chiper, căreia i-au cerut în mod expres să-și revizuiască nota și musai să-l puncteze pe Gavrilescu cu măcar nota 7, cât acordase președinta comisiei. Cum viceprimarul de Perieni a ținut piept amenințărilor, șefa comisiei a decis suspendarea și reprogramarea acestuia. Asta în timp ce Gabriela Plăcintă se tot dă de ceasul morții să o schimbe pe Alina Chiper din comisie.

Toată această tevatură arată clar cam cât de ”obiective” și de ”legale” sunt condițiile în care se desfășoară aceste concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de director din învățământul preuniversitar. Cei din fruntea ISJ Vaslui nu au fost în stare decât să spună că ar exista o ”stare conflictuală” între Alina Chiper și candidat, însă fără să se obosească să aducă și argumentele de rigoare. Pur și simplu, cine îndrăznește să aibă altă părere decât ”șefii”, trebuie scos din sistem. Că Alina Chiper e membru PMP, iar Gabriela Plăcintă e unul dintre ”seniorii” PSD Bârlad, iarăși e o simplă ”coincidență”.

Conform metodologiei aprobată de Ministerul Educației, proba scrisă și cea de evaluare a CV-ului nu poate fi contestată. Așa că, cine pică aceste probe, practic pierde concursul și nici nu mai poate face nimic. Altfel spus, în cazul nostru, Gavrilescu a pierdut concursul pentru că a cumulat mai puțin de 35 de puncte, punctajul minim admis chiper_alina_mihaelapentru a fi declarat câștigător: are trei note de 7, una de 6,50 și 4,25. Dar, cu ”puțin” ajutor din partea ”pilelor”, proba a fost sistată și reprogramată pentru 4 noiembrie. Concursul se anunță interesant, mai ales că Primăria Perieni nu o va schimba pe Alina Chiper din comisia de concurs. Singura care va fi înlocuită este Veronica Petrea, care de pe 1 noiembrie a intrat în concediu.

”Doamna are cerere depusă de mai mult timp și i-a și fost aprobată. Pe 2 noiembrie seara chiar va pleca din țară pentru că are și dumneaei niște probleme de rezolvat. Dacă concursul s-ar fi derulat pe 2 noiembrie, cum au anunțat la un moment dat cei de la inspectorat, doamna Petrea ar fi putut participa pentru că ea are bilet de avion abia pe seară. Dar așa, cu această nouă amânare, nu mai poate fi prezentă. Are și dumneaei concediu, cerut și aprobat din timp. Așa că în locul dumneaei va desemna domnul primar pe altcineva”, ne-a declarat viceprimarul Alina Chiper.

About Tehno Redactor

6 comments

  1. Cine s-a gasit sa faca scandal? Ciulei , care nu a fost in stare sa ia examenul de inspector general adjunct ? Oare nu-i este rusine deloc? Ii incurca si afacerile lui Placinta examenul de la Perieni. In perioada urmatoare trebuia sa aiba timp de aranjat locuri calde pentru cei admisi fara loc si ale caror contestatii trebuie punctate asa cum cere dumneaiei. Ca doar nu o sa-si piarda asa usor informatorii din scoli. Iar reprezentantul ministerului e de tot rasul. A stat tot timpul numai unde i-a dictat generaleasa.

  2. trebuie contestat si acel tovaras de la minister care miroase numai fuste la vaslui

  3. Se spune ca Sorbona s-a mutat la Perieni. Asa o fi oare? Unde domneşte înţelepciunea, nu există niciun conflict între gândire şi simţire.”Legea ochiului pentru ochi sfârşeşte prin a orbi întreagă lume.” Se vede clar ca este o razbunare a viceprimaritei, nu este nevoie de prea multe argumente si nici nu e cazul sa arunce cu noroi in unele persoane pe care nu le agreeaza.

  4. Mult c…t mai mancati!
    Va plateste Iacob sau Chiper?

  5. Intelegerea e ca director sa fie numita Chiper care va lasa astfel locul de viceprimar pentru omul lui Iacob,de aceea pana in martie nu va fi decat director interimar la Scoala Perieni!

  6. doamna vice era pornită pe fapte mari încă de la examenul scris al directorilor dar nu a prea avut ce face… frustrată și ușor penibilă pe holul lic.” Racoviță” afirma că ia venit și ei rândul…tipic românesc….se aruncă gratuit cu noroi doar pentru că unii aleg să-și spele rufele în public…dacă va comunica și în primărie așa cum a făcut-o în școală este clar că lucrurile vor merge strună și în primărie cu asa o persoana” hotărâtă”

%d blogeri au apreciat: