Home » Politic » ”Am conceput un plan riguros de a merge aproape săptămânal la București, în emisiuni TV, ca să pomenesc de Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, de comunele județului nostru”

”Am conceput un plan riguros de a merge aproape săptămânal la București, în emisiuni TV, ca să pomenesc de Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, de comunele județului nostru”

 Merg la televiziunile din București – Realitatea, Nașul TV, România TV, Antena 1, B1 TV – pentru că doresc ca un om politic să reprezinte și să prezinte realitățile acestui județ așa cum sunt ele, nu denaturate.

Mi-am făcut un crez din a îndrepta percepția celor din România despre oamenii din județul Vaslui, despre realitățile de aici, despre viața din județul nostru, despre geografia și istoria lui. Nu-mi convine că, din cauza unor știri denaturate, lumea crede că în județul Vaslui sunt oameni leneși. Nu-mi convine că, din cauza unor știri pornite denaturant de aici, în România se crede că vasluienii sunt băuturi. Nu-mi convine deloc – și iau atitudine – faptul că, din cauza unor știri pornite fals, cu venin, lumea a început să creadă că aici, în Vaslui, este un fel de prăpastie a Pământului, groapa cu necazuri, cu urgii și cu nelegiuiri: incesturi, violuri, tâlhării, crime oribile, multă lene, puțină apă.
Eu știu că nu este deloc așa, dar pentru a-i convinge și pe cei din București, Craiova, Timișoara, Basarabia, de oriunde trăiesc români, că în județul Vaslui nu e groapa cu lei, nu e infernul, eu, ca om politic, ca om care conduc un partid, PMP, sunt dator să prezint așa cum este județul acesta: cu oameni harnici, muncitori, cu oameni care își caută de lucru, iar cei care au de lucru o fac cu seriozitate, cu oameni care își cresc copiii și îi trimit la școală, cu copii care sunt premianți la concursurile pe discipline pe plan național, cu foarte mulți studenți plecați de aici în Iași, Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș și care fac cinste părinților și județului nostru. De asemenea, eu trebuie să demonstrez că din județul nostru pleacă anual spre țară contingente de muncitori bine calificați, pleacă în lume oameni care încearcă să-și ducă traiul acolo.
Desigur că problemele economice care sunt în România și care nu au ocolit județul Vaslui au determinat ca mulți semeni de-ai noștri să nu o ducă pe roze. Dar unde se trăiește pe roze în România, unde este cornul abundenței, unde curge lapte și miere în țara aceasta?
De aceea, nu-i rog pe parlamentarii actuali și viitori ai județului Vaslui să încerce să facă ceva pentru județ, îi rog să-și vadă de treburile lor și să-i lase pe oamenii de afaceri să-și deruleze activitatea așa cum știu ei mai bine, pe muncitori să poată merge la muncă, pe țărani să-și poată lucra câmpul, iar ei să facă doar legi bune. Rostul unui parlamentar nu este să facă poduri, drumuri sau grădinițe, rostul lui este să inițieze și să susțină legi bune pentru mame cu copii în întreținere, pentru școlari, pentru sănătate, cultură și mai ales pentru cei aflați la vârsta a treia.
Nu o fac pe grozavul, nu sunt narcisist, însă am conceput un plan riguros de a merge aproape săptămânal la București, pe cheltuiala mea, și să caut o nișă în emisiuni, indiferent de ce se discută, ca să pomenesc de Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, de comunele județului nostru, de acei primari foarte buni care fac treabă în județ, de oameni de afaceri care își văd de treburile lor aici.
Bunăoară, ieri, am avut, de la ora 16, o emisiune la B1 TV, la 18.45 la RTV, cu Andreea Crețulescu, iar de la ora 21.30, cu Victor Ciutacu. Eu zic că pentru o zi e foarte bine, iar cei care mă denigrează în fițuicile lor murdare au de la mine un îndemn: mergeți și voi, băi, aceștia, la o emisiune la București!
Corneliu Bichineț

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: